Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-23-2001, 09:43 AM
Jack
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sugarland, TX
Posts: 285
My 95-S320 A/C is a little low, and tried to recharge the system. But was unable fill freon into the system. I connected both high/low pressure connection, and turn on valves on quick connect. The low pressure was about 30, and the high pressure is about 225.

I am charging the system from the low pressure side, am I doing something wrong?

jack
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2001, 09:12 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You should only turn on the low side valve when charging. Be sure to turn on the valve at the gauge as well. This allows the low pressure line and the can to be connected.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2001, 09:22 PM
JimF's Avatar
'94 S500: only 793 sold!
 
Join Date: Mar 2001
Location: San Diego, CA
Posts: 1,925
. . . monitor your results

If the sight glass shows 'bubbles' when the A/C is running, then it might need a charge. If the temp/humidity is high, then a 'few' bubbles are ok.

To monitor the A/C system, check my page (red house) and click on menu #14. Perform the 'Operational Checks' described to check the temps/pressures in the A/C. With the car running, check the evaporator temperature (press REST button five (5) times), sb cycling from 37F to 42F. If so, everythings ok.

[Edited by JimF on 07-23-2001 at 08:29 PM]
__________________
Regards . . . . JimF
-------------------
'94 S500 Cpe

Visit my Mercedes Web Page
Reply With Quote
  #4  
Old 07-24-2001, 08:50 AM
Jack
 
Join Date: Sep 2000
Location: Sugarland, TX
Posts: 285
update on a/c charge

Thank you for the reply, the problem I have put the supply line backward, the needle pressure valve was installed wrong on the menifold, disable freon flow from tank to low pressure connection.

jack
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A/C Help -- Charge Question Abner Mality Diesel Discussion 39 01-29-2008 10:18 PM
A/C Metallic Smell and loss of charge y2kimmel Tech Help 2 08-06-2003 03:18 PM
pins to jumper for W140 A/C charge dieselsteve Tech Help 4 03-14-2003 07:00 PM
Are the aux fans related to a/c charge? cheeman Tech Help 5 09-16-2001 12:00 AM
A/C won't take charge??? Jeepboy Tech Help 19 06-21-2001 10:22 PM



All times are GMT -4. The time now is 03:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page