Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-04-2008, 10:45 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 5
ABS help

96 C280 the ABS light is on I removed and cleaned the front sensors tried to remove the one from the differental but I could not get it out. I checked the voltage to the module it was 7to9 VDC on the red wire on the side, is that the power to the module and could the sensor in the diff be my problem ?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2008, 04:12 PM
bobs's Avatar
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Richmond, VA
Posts: 310
Have you connected a reader and pulled the fault codes? It will tell you exactly what's wrong.
__________________
"It's not about how fast you can go, but how well you can go fast."

Bob in Richmond

'97 S320 (LWB), Ruby Red Metallic, 73k miles
'97 S420V, Smoke Silver Metallic, 155k miles
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2008, 05:13 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
I would check the fuse on the OVP relay before anything, as that is ABS power source.
Do a search "OVP"

http://catalog.worldpac.com/mercedesshop/sophio/wizard.jsp?partner=mercedesshop&clientid=catalog.mercedesshop&baseurl=http://catalog.peachparts.com/&cookieid=21H0MN3YU2AJ0T1FOC&year=1996&make=MB&model=C-280-001&category=P&part=Overload+Relay
__________________
A Dalton
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2009, 10:19 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 8
ovp relay

i read that the ovp in a 1994 c280 has a 10 amp fuse...my 1996 2c80 has a 15 amp fuse in the ovp, is this correct? i also have this intermittent abs light coming on and off...it once came on in mid acceleration to 80 mph. was off the following day in the morning...came on briefly in the afternoon after a warm spell in the weather...and when it turned cold in the evening, the following morning it was off again...any thoughts...thanks.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page