Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2001, 07:53 PM
Posts: n/a
Angry a vacume headache

my 79 300d is not shuting down. I thought it was the vacume shut-off valve. i pulled it out and sucked on one side, air passes through. when i push on the pin it stops the air flow so i asume it is working. I tried blocking the vacume lines for the doors and what ever else come off of the three way spliter and manualy pushing the pin on the vacume switch ( i pulled the hoses into the engine compartment and re-attached the switch) but nothing happed. when I use the manual shut down, it really dose not want to die. what am i over looking?

Reply With Quote
Old 07-31-2001, 08:41 PM
Senior Member
Join Date: Apr 2001
Location: Beech Island, S.C.
Posts: 468
When you say you checked the shutoff valve it sounds like you checked the valve at the ignition switch. The shut off valve is mounted at the rear of the injector pump with one vacuum line attached to it. Remove the vacuum hose and attach a hand vacuum pump and see if it will shut off when you pump a vacuum. If not replace the vacuum shutoff valve.
Reply With Quote
Old 08-01-2001, 10:24 AM
Posts: n/a
I'm a little confused. The part # for the vacume switch on the ignition is the " vacume shut-off valve" at fastlane. are there two? second question is there is one vac. line (brown w/ blue) from the injector pump, it goes to the igintion vac. switch then comes to the first spliter (brown hose). my question is, the vac. switch at the ignition is open when the car is in the running position. how would pulling a vac. on the injector pump shut it down? does it not have a comstant vac. exept when shut off by the ignition switch?
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1895 300TD (123) Vacume line loose Ron Young Tech Help 7 12-30-2004 08:11 PM
Vacume Problems Blake Tech Help 3 10-23-2004 09:54 AM
headache.... Benz300 Tech Help 36 07-28-2004 11:42 PM
My vacuum pump died Cazzzidy Diesel Discussion 14 06-15-2003 09:26 PM
Now it's the vacume pump, I think. andy Diesel Discussion 4 10-03-2002 05:31 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page