Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2001, 08:13 PM
Posts: n/a
Wind Vibration on 1997 E420

After having the oil changed on my 1997 E420 at about 65,000 miles, a wind noise started up at about 60-65 mph. The vibration is in the front pillar on the passenger side. It was really loud and at first I thought it was the moulding that goes down the rain channel, but that didn't seem to work.

The next time I changed the oil at about 70,000 miles the noise changed to be less noisy, but it still is quite prominent.

Could there be something in the air filter induction componants that are removed for an oil change that could be causing this in the pillar between the windshield and front passenger door?

Thanks for any suggestions or help.

Reply With Quote
Old 08-01-2001, 02:18 AM
Registered User
Join Date: Jun 2001
Posts: 25
first, are you changing your oil or are you taking it to a service station? Because there arent any "air filter inductuctions" in that area. the filter is accessible down the pass side of the block. the only thing it could be after having an oil change down is that your incapsulation panel or "belly pan" is not secured properly and flapping as you drive. just shimmy under and inspect the panel to see if all the screws are there AND that they are secured to the subframe. sometimes one of those screws is left of and they will flap against the subframe giving you that noise. I hope that helps.
Reply With Quote
Old 08-01-2001, 08:55 AM
Posts: n/a
I have not changed the oil myself, I had it done at a service station. I will check for missing or loose screws though.

What I meant by "air induction" were all of the black plastic componants that cover the top of the engine. They took these off to get down into the engine compartment for access to the oil filter. Maybe that's the problem, they should only access the filter from below, not above.

Reply With Quote
Old 08-01-2001, 12:19 PM
Registered User
Join Date: Oct 1999
Posts: 1,562
also to think about:
problem may have popped up by chance at the same time of your oil change... and be unrelated to the lubrication service

good luck
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1997 E420 surging idle Diveguy Tech Help 6 11-23-2002 10:43 PM
1994(5) vs 1997 E420 robaincltnc Open Discussion 0 05-14-2002 09:28 AM
Any 1997 E420 (Sport) Known Problems? kowached Tech Help 2 04-14-2002 10:27 PM
1997 W210 (E420) 5-Speed Auto Transmissions? kowached Tech Help 5 03-06-2002 08:21 AM
1997 E420 double air intake? apb Tech Help 4 10-11-2001 08:22 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page