Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2001, 02:51 PM
Posts: n/a
Unhappy 1980 500SE wont run?

I picked up a 1980 500SE for free from a friend. It's a one owner car with 80K miles. Here's the problem, it won't run and we can't figure out why.

If gas is poured into the carb, then the car runs like a dream. We figure it might need a new fuel pump or filter. Anyone have any ideas on what it could be?

Thanks a bunch!
Reply With Quote
Old 08-01-2001, 04:27 PM
Registered User
Join Date: May 2001
Posts: 301
Obviously by now you have disconnected the fuel line from the carb and know whether it needs a fuel pump or not.

It's a Different animal but my 66 Jeepster would start with starter fluid or fuel into the carb not not otherwise.....Carb rebuilt and it runs like a charm.
Reply With Quote
Old 08-01-2001, 05:47 PM
Posts: n/a
So rebuild the carb?
Reply With Quote
Old 08-01-2001, 05:59 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
WELLLLLLL, this car doesn't have a carb. It is an SE, the E stands for injection.

You should check the operation of the fuel pump relay and the switching mechanism...I would take off both of the wires from the fuel pump and put power to it. If the car runs, you have a problem in the fuel pump controll circuit.
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 08-01-2001, 08:51 PM
Posts: n/a
No carb huh? I had a feeling this guy might not know what he's talking about. I saw the car once, and I haven't looked at the engine yet. Ooh I feel like a dummy. Anyways... I will try what you said. I'll keep you updated...
Reply With Quote
Old 08-02-2001, 01:35 AM
Registered User
Join Date: May 2001
Posts: 301
He said carb, who am I to argue. The Jeepster has a carb of that I am sure.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
560sl won't run, help! lawrenceR SL Forum 9 11-24-2003 08:00 PM
Need Help Troubleshooting 1980 300sd !!!... "please!!... AAIRMEDICS Diesel Discussion 2 10-24-2003 10:36 PM
W126 parts car, 83 500SE Euro, black leather mint and other hard to finds grey500se Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 23 08-23-2003 01:50 PM
1980 300D, can't turn it off! Greg Fragano Diesel Discussion 3 07-10-2003 11:44 AM
560 Transmission into a 500SE ? angelo Tech Help 3 09-11-2002 12:30 PM

All times are GMT -4. The time now is 07:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page