Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-13-2008, 12:19 PM
Sam
 
Join Date: Nov 2005
Location: North Georgia
Posts: 86
W201 strands me again. Need Help. '91 2.6

I have searched and searched. My problem seems to have been described many times but I have tried the offered soultions except one with no success.

Description: When cold it starts and runs like it always has. Idle is smooth as silk. If I let it idle until good and hot, it will begin to stutter periodically and finally die a seemingly violent, jerky death. It must cool to below about 50C before it will start again. When running at idle, if I gradually open the throttle, it will rev as high as I'm comfortable spinning an unloaded piston engine. However, if I stab the throttle it will die instantly. If below the magic temp, it'll start right back up. If hot; I must wait.

Things I've done based on the great info found here:
1) Tested crank angle sensor (980 Ohms so OK) Cleaned for good measure.
2) Replaced OVP. No change.
3) Tested fuel pumps. Can shoot fuel from end of driveway to street. (Not recommended!)
4) Checked plugs, wires, and dizzy. Seem fine. Pretty new even.

What I have not been able to check is the fuel pump relay. All info I can find puts this relay behind the battery. Not so in my case. The OVP, EZL, ABS, and MAS boxes reside there but no fuel pump relay. Actually, I cannot find a relay anywhere on the vehicle with the "6 zyl" markings. Where else might one look?

I'm open to any and all suggestions as I'm pretty much in situ until I get the old girl running properly.

Thanks,

Sam

Reply With Quote
  #2  
Old 03-13-2008, 02:34 PM
yal's Avatar
yal yal is offline
Benz-smart
 
Join Date: Oct 1999
Location: New York, Long Island
Posts: 2,707
The Fuel pump relay is a combination relay with your MAS on your car I believe.

Have you tested the coolant sensor?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-13-2008, 03:10 PM
Sam
 
Join Date: Nov 2005
Location: North Georgia
Posts: 86
I have not checked out the coolant temp sensor. I think there are two located on the head. Is there a simple way to check these?

As for the combo MAS/Fuel Pump relay, there is a knob of sorts on top. Kind of strange.(Function?)

Is this the unit that can be opened to resolder the joints at the connector?

Thanks for the tip, yal.

Sam
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2008, 09:23 PM
yal's Avatar
yal yal is offline
Benz-smart
 
Join Date: Oct 1999
Location: New York, Long Island
Posts: 2,707
Unfortunately I have not heard of anybody resoldering the MAS. Most people just replace it at a cost with a rebuilt unit

With regard to the coolant sensor here is a good thread...

Mixture suddenly super rich, checking coolant temp sensor

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page