Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2001, 05:20 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: North NJ
Posts: 117
Posting again for some SL help, Please advise if able, thanks>>>

I just put my '90 500SL on the road and realized what a pleasure it is to drive. But, I have some questions I hope you guys can help with.

1. My temp guage runs a little above the middle (about 105 deg)normally, and a little higher if driven hard. Is this normal for this car?

2. The header bolts for the top will not latch automatically, only with the tool, is there an adjustment for them or just weakened motors?

3. I'm thinking about using synthetic transmission fluid. What's the mercedes reccomended fluid?

4. Finally, after the car sits for a few days, when it's first started, I hear a loud pump noise with heavy smoke out of the exhaust. It goes away when the car is restarted,(pollution pump?).

Thanks in advance, Eli.
Reply With Quote
Old 08-17-2001, 09:10 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
In the manual it states that you have to use your hand to guide the top into the hydraulic latches. If they then do not pull down, I would suspect that the hydraulic cylinders are at fault.

Don't use any synthetic stuff! The tranny runs fine like it is!

Check and make SURE that the auxillary fans are working properly.
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 08-18-2001, 09:59 PM
Registered User
Join Date: Aug 2001
Location: North NJ
Posts: 117
Benzmac, thanks for the reply. Here's more info:

I may be missing hydraulic fluid, my top is very slow moving. Where's the reservoir and pump?

My transmission shifts erratically when the car is hot (starts in second gear, delayed shifts, and skipped shifts. It is fine when cold). I've heard synthetic may help this, is this true?

When are the auxilliary fans supposed to come on? I don't think I've ever seen them run without AC.

Again, thanks for all the help, it's nice to have a place to turn to when dealers aren't much help.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Posting photos to Forum pbaldner Vintage Mercedes 19 06-11-2015 10:38 PM
Hurricane advise..... Plantman Open Discussion 37 09-05-2004 10:31 AM
New Classifieds posting guidelines Ashman Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 02-29-2004 02:12 AM

All times are GMT -4. The time now is 01:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page