Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2001, 09:53 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
Red face Aftermarket Alarm gone CRAZY!

Today I locked my car as usual, and I heard the chirp from my alarm system (300 ESP), but the door locks would not lock when the alarm activated (they should). I later tried it again, and it worked normally. Later I tried again and it would not work again. Then they worked again. (The central locking switch on the console works normally.) I did notice, however, that the alarm will unlock the doors (can hear vacuum pump) when disactivated, though is tempermental about locking the doors.
Anyway, I was just outside attempting to lock the doors, and they would not lock. I pressed the alarm button to unlock and lock, over and over again, producing the chirps, but not the door locks. In the midst of my pressing the button OVER AND OVER, the windows and sunroof began to close! By the time I realized this I had already stopped the closing procedure! I do'nt understand how the windows and sunroof could have started to close?
When I was asking the alarm people about adding the open/close windows feature to the alarm system, he said it would be too complex because more parts would be needed, even though it's possible to do this by turning the key. Now I'm beginning to wonder if that guy is nuts, because I did it!
But I tried to replicate the procedure, and I only made the alarm go off. STRANGE!
Can anyone explain? Or atleast help with the alarm problem? I checked the vacuum pump, and everything is as it should be back there. Haven't checked the actual alarm module yet though.
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
Old 08-18-2001, 01:37 AM
Ashman's Avatar
Service Advisor
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
I'd start with relays or fuses on the alarm itself.

I'd also take it to the shop that did it and explain to them what it did and have them look at it.

'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
Old 08-18-2001, 07:43 PM
Registered User
Join Date: Nov 2000
Location: Los Angeles, CA/ Hilo, HI
Posts: 92
I had a similar problem with an Alpine Alarm. Turned out that the brain had gone bad and they replaced it under warranty.
They gave me this weird sunspot theory or something like that to explain the brain failure. What ever. Have the shop that installed it take a look at it. I usually do everything on my cars myself, but aftermarket alarms I won't touch. They go crazy pretty often and can leave you clueless if you installed them yourself.
Good Luck!
81 300 SD grey/palomino 168K miles
84 190E 2.3 black/grey 64K miles (wrecked)
85 190E 2.3 maroon/palomino 92K miles
88 300E desert red/palomino 204k miles
(made to look like a '94-95)
92 400E desert taupe/creme beige 120K miles
(converted to 94-95 E420 looks)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thoughts on built-in alarm Jassper Diesel Discussion 15 07-26-2003 06:08 PM
alarm going crazy Tom Q Tech Help 0 07-15-2003 12:46 PM
Factory Alarm Integration with Aftermarket Keyless tdhenning Tech Help 0 04-21-2003 04:17 AM
Finally took out that crappy aftermarket alarm!! Ashman Car Audio and Multimedia 2 06-25-2002 06:50 PM
Aftermarket Alarm Location... David C Klasse Tech Help 6 03-25-2001 07:51 AM

All times are GMT -4. The time now is 12:10 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page