Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-15-2008, 08:00 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Houston, TX
Posts: 450
Fuse size

Can someone that owns a later-model W140 with factory Xenon headlamps tell me what size fuse is spec'd for the headlamps?

I recently scored a set of OEM Xenon headlamps on eBay. They were sans-bulbs, but for the price I paid, I didn't care.

Should point out car has been sitting for a loooong time and the battery voltage was very low (10.38 at the headlamp connector).

Lamp ignited fine, but as it warmed up, the fuse popped. (Maybe 2-3 seconds after fire-off).

Started the car and got 13.3 at the lamp harness. Fitted a new 15a fuse which is all I had handy. The fuse chart says the fuse should be 7.5A and that's what was mounted when it blew. With the 15A fuse the same lamp lit and stayed on just fine.

The bulbs say 35W on them (which equates to 2.91a @ 12v) , but I'm fairly sure the light-off draw is far higher than 35W.

I've not tested the lamps for draw - that's my next step just to make sure I don't ruin something.

Regardless - I still need to know what the fuse rating is for a car with factory mounted lamps. If I need to rewire for these lamps, it would be nice to know sooner rather than later.

Reply With Quote
  #2  
Old 12-15-2008, 09:19 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
As you suspected the Xenon head light fuse rating (7.5A) is the same as the regular halogen.
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 12-15-2008, 11:31 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: Houston, TX
Posts: 450
OK - thanks. I'll check startup and run amp draw to make sure nothing is amiss.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page