Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-09-2001, 11:03 PM
Registered User
Join Date: Sep 2001
Location: Queens, NYC
Posts: 158
Slight Miss

Any suggestions on getting rid of a slightly rough idle? Car seems to be a little rough in gear at a stop, I already changed wires/cap/rotors/plugs, and ran through a few quarts of Techron - no change. Car has very low mileage but I can't get it as smooth as I'd like.
2003 S500 Black/Charcoal
1990 560SEL 61k Arctic White/Grey

1988 420SEL Black/Palomino Sold @ 85k
1987 420SEL Midnight Blue/Grey
1986 420SEL Diamond Blue/Grey
1983 380SEL Champagne/Palomino
Reply With Quote
Old 10-09-2001, 11:19 PM
Posts: n/a
You may have already did this, but the other obvious one is to change the fuel filter.

Reply With Quote
Old 10-10-2001, 05:40 AM
Posts: n/a

Im not sure if this is going to help you, my husband and I have a C180 Classic, and we recently had a problem with what seemed to be a miss fire, hubby said it was only running on three cylinders, he too changed to plugs and leads, butthis didn't make any difference, it still seemed to be losing power. We finally gave in and took it to our local merc garage, they had it for well over an hour, and said that it was the "Lamda Sensor", I believe it has something to do with the fuel injection system, the part itself cost 90, it has now, we are pleased to announce, fixed the problem.
Our car now runs very smoothly and doesn't have any miss whatsoever.

Hope this helps.

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C280 Bad Miss on Even Slight Acceleration DougC280 Tech Help 4 05-10-2004 09:43 PM
Hard Cold Start Slight Miss in Idle When Warm (500sec) Scott500SEC Tech Help 1 12-15-2002 06:37 PM
Cold miss/hot miss M117 MikeTangas Tech Help 14 02-28-2002 11:15 AM
Lean Miss lymlyt Tech Help 8 12-03-2001 10:59 AM
92 300CE Slight Miss at idle Ashman Tech Help 3 12-18-2000 04:01 PM

All times are GMT -4. The time now is 04:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page