Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-18-2009, 01:56 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
A/C Error Code Question

I have a 1999 E 320 The A/C stopped working and the error code I am getting is Eb1419 which I know is the Compressor Electromagnetic Clutch. My EC light was stuck on and I overrode when the A/C first failed but that did not fix the problem or remove the error code. Does this code mean the compressor is gone? Or could it be a faulty sensor that is preventing the compressor from working?

Thanks

Reply With Quote
  #2  
Old 06-18-2009, 07:12 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4,263
First check the wire going to the compressor and ensure that it is not damaged. Failed motor mounts can damage the wire, and the unit can't tell the difference between a blown clutch coil fuse and a failed wire or connection.

Also disconnect the wire at the compressor and check continuity to ground. You should have very low resistance. If you have an open circuit, see if the compressor turns with no noise or odd feeling.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page