Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-10-2009, 04:27 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dallas,TX
Posts: 112
All indicator dash lights on in my 560sl

Hi! I have a 1986 560sl and the other night I let a friend, who happens to love racing their own car, drive mine and see how peppy my car is. Well they floored it on the highway. I have never treated my baby like that. He said it got to the red line when all the lights on the dash came on (battery, oil, gas, abs brakes, all). The car still drove and drives fine but the lights will not shut off even after I turned the car and let it sit over night. Any ideas on what happened to my baby? Is this big trouble?

Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2009, 04:35 PM
ps2cho's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chandler, Arizona
Posts: 3,469
I believe that means the Alternator is no longer charging. Get a DMM and check it out. Measuring voltage on the battery while off and engine started will tell you if thats the culprit. It should be obvious.

There is nothing wrong with flooring it on the freeway every now and again. It is actually good once in a while because it gets rid of any excess carbon buildup on the pistons. Classic Italian tuneup
__________________
W124-Zone.com
2008 Black Mercedes E350 4Matic Sport P1
1988 Pearl Grey Metallic Mercedes 300TE - 186k
2014 Jeep Wranger Unlimited Sahara - 50k
http://www.w124-zone.com/downloads/p...desig300te.jpg.http://www.w124-zone.com/downloads/p...50/e350sig.jpg
Reply With Quote
  #3  
Old 09-10-2009, 04:36 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anna Maria Island, FL
Posts: 327
hows the serpentine belt....check the alternator, the loss of voltage would cause the lights to come on if the components arent getting the required voltage.....
__________________
95 E320 24k
07 E550 4matic 20k Soon to go
1977 240d 481k
2013 SL 600


Non MBs

02 Ford F250 Lariat 4 Quad Cab 7.3 Diesel 95k
01 Chevy Suburban 249K LT 5.3 V8
88 Saab SPG Convertible 32k
06 Lincoln Mark LT 59k
62 VW Bug
52 Bentley Mark IV
53 GMC half Ton Pickup
08 VW Beetle convertible 2k
07 bmw x5 4.8i 17k
03 bmw x5 4.4i 40k
08 Range Rover S 9K
Reply With Quote
  #4  
Old 09-10-2009, 04:44 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dallas,TX
Posts: 112
ps2cho and IVIuzzy

Thank you both. I am feeling much better! I will have someone check the voltage. Does something need to be done to make the lights go off?

Thank you!
Reply With Quote
  #5  
Old 09-10-2009, 09:37 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Anna Maria Island, FL
Posts: 327
no the lights will turn off on their own....they were on simply because those components were not getting enough voltage to run efficiently..... if they dont go out, and you are getting a charge the way i always reset my computers on the old cars with obd1 was disconnect the battery and touch the 2 leads in the car together(negative and positive wires)
__________________
95 E320 24k
07 E550 4matic 20k Soon to go
1977 240d 481k
2013 SL 600


Non MBs

02 Ford F250 Lariat 4 Quad Cab 7.3 Diesel 95k
01 Chevy Suburban 249K LT 5.3 V8
88 Saab SPG Convertible 32k
06 Lincoln Mark LT 59k
62 VW Bug
52 Bentley Mark IV
53 GMC half Ton Pickup
08 VW Beetle convertible 2k
07 bmw x5 4.8i 17k
03 bmw x5 4.4i 40k
08 Range Rover S 9K
Reply With Quote
  #6  
Old 09-11-2009, 11:29 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dallas,TX
Posts: 112
IVIuzzy

Thank you again IVIuzzy. I hope it is as simple as you make it.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2009, 06:25 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Dallas,TX
Posts: 112
PS2CHO and IVIuzzy

You guys are awesome! Thank you for the great info. It turned out the alternator belt was missing. Bought a new alternator belt and it was as simple as that. Replaced all other belts too while we were at it. Thank you! I just love this formum.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page