Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-28-2001, 02:55 AM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 301
420SEL almost stalls when brake pedal is released

I remember reading something about this awhile back but my search turned up zilch.


If while sitting in park with the idle at about 600rpm, I press the brake pedal, the engine will almost stall, then jump to 1000rpm before returning to normal (600rpm) upon release of the pedal.


I'll stipulate to being a bonehead novice but where do I start with this one?
Reply With Quote
  #2  
Old 11-28-2001, 08:59 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
IF you just sit and hold it, does it have the problem or when you pump?

The brake booster works off of a vacuum supply. So, if the seal fails, it could leak vacuum.

Do you hear it hissing in the car ?
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #3  
Old 11-29-2001, 12:16 AM
Mervyn's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2001
Location: Singapore
Posts: 268
Fredsegal,

I'm the one who posted this topic some time back, and I can tell you for sure the problem is with the Brake Booster Pump! Affirmative.

Read my post in this thread:
Upgrade Master Cylinder?

I've replaced so many other parts (brake rotors and pads, idle control valve, ignition control module, plugs, cables, cap and rotor etc.) that I'd almost wanted to give up. But I was lucky at the end, albeit much poorer.

Go replace your booster pump, it must be leaking like mine was.
__________________
Mervyn

1979 W123 (200/M) Midnight Blue
1983 W126 (280SEL) Dupont Deep Black (Previously Pristine Silver)
Reply With Quote
  #4  
Old 11-29-2001, 07:13 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 301
I don't hear a hiss and I can not duplicate the problem so far today. Yesterday it only happened when I held the brake down and released , not when I pumped it.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake pedal problem, gilly... ML320guy ML, GL, G-Wagen, R-Class, Unimog, Sprinter 22 05-17-2005 05:50 PM
'91 420SEL stalls at cruise, electrical issues golfdub Tech Help 5 06-09-2004 06:47 PM
Soft Brake Pedal shawnster Diesel Discussion 7 05-13-2004 12:16 AM
Brake Pedal Firmness David C Klasse Tech Help 3 10-07-2002 01:27 AM
hard brake pedal Dave F Tech Help 1 09-16-2000 11:00 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page