Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-18-2001, 02:27 PM
Posts: n/a
92 190E starts fine, idles fine, but stalls at 1500RPM

My 1992 190E 2.6 has been performing perfectly until several days ago. Wife called me and said the car had suddenly stopped running while she was on the way to work. No lights came on prior to the breakdown and all gauges read normal. Car will start fine, idle smoothly all day long, but apply the gas and it "coughs" once and stalls at exactly 1500 RPM. During the idling, everything appears to be absolutely normal as far as dashboard instruments are indicating. The car does this cold or hot. I've got all the idle I want between 900 RPM and 1500 RPM but nothing else. Wife later remarked to me that she drove through a moderately deep puddle of water on the way to work, but I've checked everything that I could and it appears to be dry as a bone. She also did not break down until about ten more miles into the drive past the puddle, so I don't think water has anything to do with the problem. Have read through threads but don't see anything that matches this problem, and have noted recommendations on temp sensor, fuel pump relay, and O-2 sensor. I spent the better part of two days eyeballing what I could on the car (I didn't disassemble anything for inspection except to remove the air cleaner cover and check for water...none was found), and am out of airspeed and out of ideas on it. Any suggestions? Any help would be sincerely appreciated!
Reply With Quote
Old 12-18-2001, 08:03 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
There are only two things I know of that would cause these symptoms, one is the fuel pump(s) not working properly and the other is the ignition coil. I have seen the coils fail where only under a load.
Donnie Drummonds
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
86 190e stalls 86190e2.3 Tech Help 2 01-28-2003 09:47 PM
190e STalls when put in gear richbark Tech Help 10 08-13-2002 09:27 PM
'85 280SE stalls when warm then starts hard G. Furstenberg Tech Help 1 05-25-2002 06:30 PM
5 speed 300E Idles at 1500rpm vrsmith Tech Help 6 05-01-2002 11:15 AM
190E stalls psy101 Tech Help 3 07-05-2000 01:04 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page