Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-21-2010, 08:36 PM
ps2cho's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chandler, Arizona
Posts: 3,523
W124 rear control arm replacement...Anything else while in there?

I will be doing my 300TE's rear control arms in a few weeks since the bushings are toast...bad wheel alignment due to it and it causes the car to 'blow away' in the wind.

....anyway. Anything else I should check out while in there other than the subframe mounts?
I may give a shot at trying to figure out why my SLS isnt working too -- Fluid is fine, but does not raise. It hasn't cause me any problems for the last 4 years. Haven't even noticed it to be honest, but always nice to know it works ya know?

Thanks guys

__________________
2016 Monsoon Gray Audi Allroad - 21k
2008 Black Mercedes E350 4Matic Sport - 131k
2014 Jeep Wranger Unlimited Sahara - 62k
2003 Gray Mercedes ML350 - 122k
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2010, 11:32 AM
babymog's Avatar
Loose Cannon - No Balls
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northeast Indiana
Posts: 10,767
"lower wheel carrier bushing". The joint between the lower control arm and the wheel carrier casting. The part is cheap, replacing it can be a PITA, ... if the boots are torn it's on its way out.

Does the fluid pump back to the SLS tank when there's a load in the rear? If so, it is either a bad or misadjusted SLS valve. If not, weak pump.
__________________

Gone to the dark side

- Jeff
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2010, 10:29 PM
ps2cho's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chandler, Arizona
Posts: 3,523
how do I check that? Have someone sit in the rear and watch for bubbles in the reservoir?
__________________
2016 Monsoon Gray Audi Allroad - 21k
2008 Black Mercedes E350 4Matic Sport - 131k
2014 Jeep Wranger Unlimited Sahara - 62k
2003 Gray Mercedes ML350 - 122k
Reply With Quote
  #4  
Old 12-13-2010, 11:23 PM
babymog's Avatar
Loose Cannon - No Balls
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northeast Indiana
Posts: 10,767
Put a load in the rear so it is low, run the engine, remove the cap of the reservoir to see if fluid is pumping from the return. If it is, either the valve is bad or it's misadjusted. No fluid returning and rear not rising means a weak pump or no fluid.
__________________

Gone to the dark side

- Jeff

Last edited by babymog; 12-14-2010 at 01:22 PM.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-14-2010, 01:22 AM
ps2cho's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chandler, Arizona
Posts: 3,523
I will for sure check this. It hasn't worked since I purchased the car 4 years and 30k miles ago, but it hasn't cause even a hint of an issue so I never worried about it.

Thanks!

__________________
2016 Monsoon Gray Audi Allroad - 21k
2008 Black Mercedes E350 4Matic Sport - 131k
2014 Jeep Wranger Unlimited Sahara - 62k
2003 Gray Mercedes ML350 - 122k
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page