Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2011, 09:23 PM
Benz300's Avatar
Benz Enthusiast
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 800
part name for plug.. ? w124 m119 engine

thanks in advance, I was working on my E420, 94, and found this plug but couldn't figure out where it goes. I'm attaching the pic, if someone will be kind enough to let me know what this plug is for and where it should plug in... thanks
this is right behind the driver's side head light area...
Attached Thumbnails
part name for plug.. ? w124 m119 engine-plug.jpg  
__________________
Whether you think you can or cannot, Either way you're right!. by Henry Ford.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2011, 09:54 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 637
looks like the intake air temp sensor connector that's sits in the hose to the aircleaner. good luck, chuck.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-12-2011, 10:01 PM
Benz300's Avatar
Benz Enthusiast
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 800
strangely enough there's no intake manifold temp sensor on the driver's side... is it supposed to be attached to the air intake hose that has foam covering ? I searched and found out this... is this the part where the connector is supposed to plug in..where should this part be located ? thanks.
Attached Thumbnails
part name for plug.. ? w124 m119 engine-mercedes_400e_1993_intake_air_temperature_sensor_oem_009_542_68_17_95426817.jpg  
__________________
Whether you think you can or cannot, Either way you're right!. by Henry Ford.

Last edited by Benz300; 06-12-2011 at 10:13 PM.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-12-2011, 10:35 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 637
EXACTLY where i don't remember, but i was all over an e400 this summer, chasing a left headlight washer/wiper problem, so i was in that corner a lot. i 'm pretty sure it's in the non-insul hose. the picture of the sensor looks right. otherwise, sorry, i could be wrong. good luck, chuck.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-12-2011, 11:40 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,496
The sensor is held in the cover behind the headlight. The cover is where the flex hose connects to. Inside there should be a special clip to retain the sensor. Its usually missing and you need to fabricate another method of retention... think zip-tie.
__________________
90 300TE 4-Matic

Turbo 103 4-Matic, 3 cam advance
11-18 PSI, A2W I/C, 40 LB/HR
MS II Extra, 60-2 Direct Coil Control
3" Exhaust, AEM W/B O2
Underdrive Alt. and P/S Pulleys,
Vented Rear Brake Discs, .034 Booster.
3.07 Front and Rear Diff, 1st Gear Start

91 300CE parting

90 300CE 104.980
Milled & ported head, 10.3:1 compression
197 intake cam w/20 advancer
4 ignition advance
PCS TCM2000 running 722.6 trans, 600W PWM fan, water injection
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page