Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2002, 09:19 PM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Location: Indianapolis
Posts: 51
Exclamation 1993 300E 3.2 vibration at idle

After driving my 93 300E 3.2 ten miles or so when I stop at a traffic light I feel vibration coming from the engine. If I turn off the engine and restart the vibration goes away. It feels like if a spark plug is not working. I changed the spark plugs but it did not help.

I also checked all the vacuum hoses, but did not find any problems.

Any suggestions.
Reply With Quote
Old 03-02-2002, 11:28 PM
Join Date: Dec 2001
Location: Southern California, U.S.A.
Posts: 8,503
On many of my cars, when I felt a vibration coming from the engine, it was worn out motor mounts.

If you had a spark plug not firing correctly, you would have more than a vibration problem, but more of a strong shaking.
Paul S.

2001 E430, Bourdeaux Red, Oyster interior.
79,200 miles.

1973 280SE 4.5, 170,000 miles. 568 Signal Red, Black MB Tex. "The Red Baron".
Reply With Quote
Old 03-03-2002, 07:31 AM
Registered User
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,768
You may want to change the resistor boots under the 3 coils,
Common faulty part on 104s.
Reply With Quote
Old 03-03-2002, 09:09 AM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
I had the same problem with my C280 (same M104 motor).

One (or more) of the cylinders is mifiring bad enough, so that it shuts down, preventing damage to the catalytic converter (unburned fuel in CC will ruin it).

I had the spark plugs (Copper, NOT Plat.), plug wires, and coil ends (X3 of them.. 2/cylinder) per Arthur's suggestion.

Car has run like a dream since then! Good luck!
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1993 300E 3.2 mistifiyed! deportes Tech Help 28 05-14-2004 05:55 PM
1993 300E 3.2 timing resistor deportes Tech Help 0 05-11-2004 01:17 PM
1993 300e 3.2 deportes Tech Help 0 05-04-2004 07:42 PM
Yet another 300E idle problem brinzbenz Tech Help 0 04-04-2002 07:07 PM
1993 300E 3.2 New Owner/list member/Questions onrails Featured Cars 1 01-14-2002 03:00 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page