Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-19-2002, 08:56 AM
Posts: n/a
Angry 420 SE ('89) won't start (again)

Hi !
since march, 13th my MB wouldn't run: 2 seconds after starting it, it dropped dead! fuel pump relay and ignition unit have been replaced and it ran just fine untill today: after turning key, engine runs for 2 seconds and then stops! fuel pump is buzzing so what could be the problem..??

thanks very much.

Rémy K.
Reply With Quote
Old 03-19-2002, 09:20 AM
Posts: n/a
1)After you try to start it - lift the hood - do you smell raw gas??
2) Are you sure you have spark to the spark plugs??
Please advise
Reply With Quote
Old 03-19-2002, 11:44 AM
dpetryk's Avatar
Electrons can do anything
Join Date: Sep 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 1,071
Try to determine if the problem is ignition related. Check for spark while cranking the engine. The problem is either fuel related or ignition related.

If you are not getting spark, there are a lot of areas to check next.
I got too many cars!! Insurance eats me alive. Dave

78 Corvette Stingray - 3k
82 242 Turbo Volvo - Manual - 270k
86 300e 5 speed manual - 210k
87 420sel - 240k
89 560sl - 78k
91 420sel - 205k
91 560sel - 85k
94 GMC Suburban - 90k
97 Harley Davidson Heritage Softail - 25k
00 GMC Silverado 1 ton 30k
Reply With Quote
Old 03-19-2002, 11:48 AM
Posts: n/a
420 SE won't start

Thanks, I'll look into both!
Reply With Quote
Old 03-25-2002, 06:34 AM
Posts: n/a
Lightbulb 420 SE not starting or?

Hi guys,

I think (hope) I've found the problem: the switch for the two-tone horn was not working and after replacing it, the fuel pump turned out to be connected to this switch (by the previous owner?), like a sort of contact breaker for theft prevention or so...
I suppose the old switch caused my starting problem (?).
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
got my 420 to start and run on a 300E's coil, now idles at 2400rpms! WANT '71 280SEL Tech Help 0 06-29-2004 10:55 AM
Please help me start a non-starting 240D. ericnguyen Diesel Discussion 4 05-15-2003 09:58 AM
Please help me start a non-starting 240D. ericnguyen Tech Help 2 05-15-2003 07:02 AM
What may be wrong if a 1981 Mercedes 240D can only start when doing a push start? ericnguyen Diesel Discussion 5 03-26-2003 10:40 AM
1991 420SEL - beginning of a cold start problem DieselGuy Tech Help 1 07-30-2001 03:56 AM

All times are GMT -4. The time now is 06:47 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page