Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-24-2002, 08:25 PM
Ice-Benz
Guest
 
Posts: n/a
Angry Whats wrong? (280 SE)

My w126 280 se wont idle when its at Normal operating temp (80c) i also noticed a lot of blue/white smoke coming out of the exhaust.
And in order to keep it going at stop lights i have to rev the engine to about 1500 rpm and sometimes it dies when taking a turn wich can get scary sometimes and when it dies i have to keep the throttle all the way in to start it .
I just replaced the powerplant witha a 2.8L from a w123 with about 300k km on it wich i dont think is old for such a engine since my old engine had a little over 400k km.
what could be wrong? fuel pump, filter, vacum lines, ........
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2002, 01:53 AM
Holson Adi's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Location: Boston, MA
Posts: 2,561
Blue/White smoke means that oil gets into the combustion chamber, I think. That probably means a couple of things...

Worn out piston and sleeve, or gasket? I don't know much I'm sorry.. but definitely it's burning oil..

*I think* - really not sure
__________________
2008 BMW 335i Coupe
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2002, 08:58 AM
iga
Guest
 
Posts: n/a
As Ice-Benz says it could be burning oil big time, alternatively the symptoms you describe can occur when over filling the engine with oil. You may have overfilled when replacing the engine. Mercs seem particularly sensitive to this. Check your oil level and drain off if necessary.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2002, 09:24 AM
Matt Crooke
Guest
 
Posts: n/a
Im also thinking head gasket.....check your expansion tank for normal coloured water. If the water has turned a chocolate colour then the gasket has gone
Reply With Quote
  #5  
Old 03-25-2002, 01:15 PM
Ice-Benz
Guest
 
Posts: n/a
Lightbulb

Thanks for the replys,
i checked the oil and water both are ok but i had a broken monovalve, so this mornign i replaced it and fiddled withe the little screw on the manifold (the one that sets the idle speed) and the car is smoking but it runs. 7,9,13.

Could a broken monovalve have anything to do with the car not running at idle speed?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-25-2002, 06:43 PM
Ice-Benz
Guest
 
Posts: n/a
Angry

Arrrgg, i have the same problem again today but now its also leaking oil like nobodys business and smoking alot.

If this where any other car i would alredy have pushed it off a cliff! but im thinking about puting in a 5.6L M117 engine but for now i would like to keep the M110.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1974 280 M110 engine cutting out ekellock Tech Help 16 03-12-2005 11:13 PM
280 SL rpm question pmckechnie SL Forum 8 04-29-2004 08:13 PM
83 380sel converted to diesel/ 73 280... both for sale jassz Mercedes Cars For Sale 0 02-17-2003 01:40 AM
1969 Mercedes 280 SL Pagoda For Sale Or Part Exchange Luis.Linares SL Forum 0 10-07-2002 03:56 PM
1969 Mercedes 280 SL Pagoda For Sale Or Part Exchange Luis.Linares Mercedes Cars For Sale 0 10-07-2002 03:52 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page