Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-09-2002, 11:40 PM
Shaun McCarren
Guest
 
Posts: n/a
300E 5speed tranny problem

Got in the 300E tonight and put my foot on the clutch noticing that it did not not come back up at me. I thought uh ohh. Further examination revealed that if i pull the pedal back with my hand the spring helps bring it back to it's normal position. But everytime I push the pedal it stays down to the floor. The clutch is not disengagd at either position so it is stuck in gear...my thought is that it's a pin or gear from the pedal to the clucth that is out of place or broken. If this has happended to any one let me know. I'll investigate more tomorrow.

Thanks,

Shaun
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2002, 01:17 AM
Glen's Avatar
...auto enthusiast
 
Join Date: Sep 2000
Location: Carlsbad, CA USA
Posts: 1,186
Check the fluid level in the brake fluid reservior and then check the line to the clutch slave cylinder. What you describe happened to mine when I bled the clutch and left some air in the system.
__________________
Glen Tokuhara
Beauty & the Beast and the wagon that could!
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2002, 11:17 AM
Moderator
 
Join Date: Jul 2001
Location: Old Lyme, Connecticut
Posts: 3,596
Shaun,

Sounds like the master or slave cylinder or both are leaking. If the cylinder behind the clutch pedal is leaking you will see it on the rug. If it is the one at the clutch you should see some evidence of leaking on the ground. In any case, it looks like it is time to replace one or both of them. I had this happen when I came home from a long business trip and picked my car up at the airport. Got in and pushed the clutch to the floor and there it stayed. I drove home with no clutch, starting the car in gear and then shifting clutchless. Mostly a highway drive, so I had relatively little shifting and starting in gear, but it can be done (this was on the 1986 190E 2.3-16). When I got home I added some brake fluid and the next day the clutch was slightly functional. Had both cylinders changed and works fine again. Good Luck, Jim
__________________
Own:
1986 Euro 190E 2.3-16 (291,000 miles),
1998 E300D TurboDiesel, 231,000 miles -purchased with 45,000,
1988 300E 5-speed 252,000 miles,
1983 240D 4-speed, purchased w/136,000, now with 222,000 miles.
2009 ML320CDI Bluetec, 89,000 miles

Owned:
1971 220D (250,000 miles plus, sold to father-in-law),
1975 240D (245,000 miles - died of body rot),
1991 350SD (176,560 miles, weakest Benz I have owned),
1999 C230 Sport (45,400 miles),
1982 240D (321,000 miles, put to sleep)
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2002, 11:52 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2000
Location: Saugus, CA USA
Posts: 1,989
They could also be leaking past the cylenders not out leaving a puddle.
__________________
5 speed '91 190E 2.6 320,000 mi. (new car, fast, smooth as silk six, couldn't find any more Peugeots)
5 speed '85 Peugeot 505 2.5l Turbo Diesel 266,000 mi. (old car, fast for a diesel, had 2 others)
5 speed '01 Jetta V6 (new wifes car, pretty quick)
5 speed '85 Peugeot 505 2.2l Turbo Gas 197,000 mi. (wifes car, faster, sadly gone just short of 200k )
5 speed '83 Yamaha 750 Maxim 14,000 mi. (fastest)
0 speed 4' x 8' 1800 lb Harbor Freight utility trailer (only as fast as what's pulling it)
Reply With Quote
  #5  
Old 04-11-2002, 07:57 PM
Shaun McCarren
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Thanks! It seems to be the master cylinder.

Shaun
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re-sealling & Re-building Tranny 300E joel Tech Help 3 01-24-2004 12:28 PM
1992 300E automatic problem? Veddy weird. blackmercedes Tech Help 2 12-06-2003 09:57 PM
Curley 87 300e Air Conditioning Problem georgehifi Tech Help 5 11-28-2002 12:30 AM
1986 300E stalling/reving/airbag problem Johnson Chan Tech Help 10 11-20-2002 04:24 AM
1986 300E tranny linkage adjustment Ron Miller Tech Help 2 01-18-2001 01:54 AM



All times are GMT -4. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page