Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-24-2002, 08:01 PM
Posts: n/a
Check engine Light! Bad idle!

I just bought a used 1989 2.6 6Cylinder 190e...and i am having a few huge problems.

Most of the time when i first start the car the engine runs horribly, and the check engine light randomly flashes. Occasionally i the car will stall and i will have to restart. By the time the car gets warm, it runs decently, most of the time without stalling. But - at any given moment, the check engine light may come on , and the car will surge. When that light comes on, the car is seriousely affected.

When i went to get the car smogged, we ran into a problem. It passed with flying colors on all tests except the co2 output test. My car got a 102, and would have failed if it reached 120. this car should have got a LOT less. Is my co2 problem related to my surginv, and stalling?

By the way, this car is an automatic.

SO any help would be greatly appreciated. I would really like to fix this, because im not willing to drive it if it is going to surge and stall when i am not expecting it to.

Any ideas?
Reply With Quote
Old 04-24-2002, 11:19 PM
Ashman's Avatar
Service Advisor
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
first try searching for yoru symptoms int he search feature ont his site.

2. Search for OVP. It has been known to cause all sorts of issues.

3. Search for oxygen sensor as well it can't hurt.

Hope that helps in your search. you should easily be able to get the assitance you need here.

'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
Old 04-25-2002, 08:02 AM
J.HIDALGO's Avatar
Registered User
Join Date: Jul 1999
Location: Jax, FL
Posts: 1,785
My vote is for...

OVP specially if you jumped your car with cables recently but, it could be some other things...
'86 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page