Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2002, 12:33 PM
Brian K
Posts: n/a
Anyone Know of TSB for C240 Ignition Switch?

I am about to take my '01 C240 in for its first service.

It has an intermittent problem: Sometimes when you start the car, the car will start and run fine, except the interior electrics (the entire dash, gauges, lights, radio, windows, etc) remain dead! Also, when this happens, one of the electric engine cooling fans goes full blast (really noisy!).

If you turn the car off and restart, it goes back to normal.

I'd like them to address this issue at the service. But my concern is that since they won't be able to replicate it (it only does it once every couple of months), they won't do anything.

I've heard there may be a TSB for the electronic ignition switch. That would be helpful to point out.

Any other thoughts?

(PS. They keys have already been replaced with the updated keys. It had the problem above with both the old and the new keys).

Reply With Quote
Old 05-06-2002, 01:05 PM
Posts: n/a

I'm sorry to hear of your problems. I don't know of a TSB on the switch itself, but there IS one for the key. Mine started not remotely locking every time. I found that there is an update on the key and they replaced both of the remotes.

Hope this helps,
Reply With Quote
Old 05-06-2002, 06:04 PM
Brian K
Posts: n/a
Thanks Larry. I had the same problem that you are having with the keys, they updated them and I have been fine since.

I was hoping the updated keys would also solve the ignition switch problem, but they did not.
Reply With Quote
Old 05-06-2002, 08:35 PM
Ashman's Avatar
Service Advisor
Join Date: Sep 2000
Location: Sherman Oaks, CA
Posts: 4,748
A Client of mine bought a new C320 and within the first month,t he same thing was happeneing to her, except all the time. The dealer ended up replacing most of the computers and everything in the cluster. She hasn't had the problem since.

I don't know if that will help, but you aren't the only one who has had this happen...

'92 300CE - Sold
2004 C240 - C7 Wheels
2015 ML350 - P1, Pano, Ash poplar wood, Sport Dinamica interior, Running Boards Keyless go.
Reply With Quote
Old 05-06-2002, 10:28 PM
Brian K
Posts: n/a
That's what I am afraid will eventually happen to mine - intermittent until 4 years and one day - then happens constantly so I have to pay to replace the entire dash and electronics.

I think I am going to present my car at the service with a letter explaining the problem. That way if it happens after the warranty, I will tell them I told them about the problem during the warranty period, but they refused to fix it.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 08:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page