Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-25-2017, 08:33 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 174
Exclamation Check engine light

98 e55 amg....

Symptom 1. Will not go over 45-50 mph in normal driving

Symptom 2. At stop and idle car will eventually shake like bouncing back and forth

Symptom 3. Check engine light

Help please....I am thinking cat converter or o2 sensors but that's sort of a big job...please help with ideas

Lyle


Last edited by lyle_H; 01-25-2017 at 09:15 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2017, 09:32 AM
engatwork's Avatar
busy
 
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 12,404
Sounds like car is in limp home mode because of the lite being on. You are going to need to get code read. Go by Autozone or Advance (don't remember which) and get code read for free and let us know what they say.
__________________
Jim
Reply With Quote
  #3  
Old 01-25-2017, 12:30 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 174
Update on my baby my 99 e55 amg

Autozone read codes 0300, 0301, 0302, 0305
Multiple misfires
Cylinder 1, cylinder 2, cylinder 5

Looked at firing order and decided to change 2 coils for cylinder 1/2 and cylinder 4/5. Mechanic seems to think that coil for 1/2 is definite bad and it affected cylinder 5...
Coils aren't cheap even thru my Indy @ 165.00 a piece but i trust my Indy explicitly.

If you are in San Antonio, take your car/truck to Erik's Automotive at 5504 Bandera Rd...

Lyle
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2017, 01:02 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,650
Ignition wires are a very common cause of mis-fire on the M113........
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2017, 06:00 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 174
Exclamation Update #2 99 amg e55

So my Indy took my baby out for a spin and tried to make the errors occur, meaning a misfire....well, he couldn't do it so electrically my baby is fine....but upon inspection I got an oil leak.....so that's the new issue....oh well, we solve it and go on....all error codes cleared and running like a top but for a leak which will be found and fixed tomorrow
Reply With Quote
  #6  
Old 01-25-2017, 06:22 PM
engatwork's Avatar
busy
 
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 12,404
Sound good.

Have you thought about a diaper for your babys leak. How many miles are on the car?
__________________
Jim
Reply With Quote
  #7  
Old 01-27-2017, 11:30 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 174
Update #3 1999 e55amg

Baby has 198k plus and looks like an oil cooler leak....question....change hoses also or just the oil cooler....lyle

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page