Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-28-1999, 11:05 AM
Steve Gray
Guest
 
Posts: n/a
My '84 380SL is missing during idle when the weather is hot and occasionally just stops.(seems to lean) During the colder periods, the engine blows black smoke out during startup but clears and runs well after about a minute.(seems to rich) While driving the car seems to run excellent. I've taken it to a mechanic who has changed the plug wires, distributor, rotor and 'adjusted' the fuel/O2. No luck. After research on newsgroups, could this be the control pressure regulator (warm-up regulator) that is the real culprit here and is there something I can do short of just replacing it on a guess???
  #2  
Old 04-28-1999, 11:23 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
I have replaced many of the warm up regulators and in most cases when you are having this type of problem it is the culprit.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #3  
Old 12-02-1999, 07:33 PM
Steve Gray
Guest
 
Posts: n/a
Although it's a little late, somebody might check the archives for similiar problems. The answer to this problem WAS the warm-up regulator. All if now fine. Thanks to Benzmac.
  #4  
Old 12-03-1999, 10:02 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Thanks for letting us know we helped!!
We love it!


------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
380SL Inconsistent Rich Idle and Run rlhudson Tech Help 0 11-19-2004 03:43 PM
1967 230s idle problem techrondon Vintage Mercedes 17 03-29-2004 11:25 AM
High Idle On My 85 380sl benzthr Tech Help 9 03-07-2004 10:17 PM
Idle problem 82 380SL sybella26 Tech Help 2 02-19-2004 06:31 PM
WANTED: Idle control unit for 1985 380sl RickM Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 11-12-2003 03:56 PM



All times are GMT -4. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page