Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-03-1999, 09:34 AM
bliang
Guest
 
Posts: n/a
My 107 had stalling problems which my mechanic found to be (at least we thought) due to a air flow sensor plate which was detached. AFter replacement, still stalled when the car had been run for a prolonged (an hour or so) period of time, when slowing down to a stop. Drove the car 600 miles over the weekend, and now the car stalls almost all the time when coming to a stop, and now is "loping" at idle. Plugs were just replaced; timing checked at that time and CIS checked, and found to be within spec. Seems to run well at speed and no loss of power. Any thoughts??? TIA,

Bert
  #2  
Old 05-03-1999, 10:31 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
This sounds like something as simple as an idle slide valve and/or the idle spee control unit. The reason I think this is it has gotten me a few times!!

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM




[This message has been edited by Benzmac (edited 05-03-99).]
  #3  
Old 05-05-1999, 05:47 PM
bliang
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the insight. Looks like the thermovalve is faulty, but I am not sure if that in and of itself would cause the hot only problem...I'll change it and see if this fixes the problem.

Thanks again. This site has been very well done and quite impressive.

------------------
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'87 300E Stalling Garth Tech Help 21 09-11-2008 10:03 PM
500SL good years? bad years? spinedoc Tech Help 4 11-04-2002 05:57 PM
Correlation between high engine temps and stalling? screedchan Tech Help 7 08-27-2001 01:24 PM
500sl stalling Marc Tech Help 2 01-08-2000 10:46 AM



All times are GMT -4. The time now is 03:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page