Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-27-2019, 09:29 PM
cgoodwin's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Location: Seattle, Wa.
Posts: 128
R170 SLK32 2002 instrument cluster failure.

Out of the blue the instrument cluster failed, in the morning none of the gauges worked, the dash lights did not work nor did the LCD displays.

I tried to scan the cluster with a iCarsoft MBII and it could nto communicate.

Disconnected the battery and waited 30 minutes, reconnected.

Now all the warning lights (abs, srs, battery, steering angle, etc) are all on, the gauges and displays do not work and the idiot lights stay illuminated even 30 minutes after key out or ignition.

Disconnected the battery and waited 30 minutes, reconnected.

Back to none of the gauges working at all but at least the lights are not illuminated.

The turn indicators and emergency flashers work and the indicator on the gauge cluster works, the battery and SRS lights come on with the key in pos-1 but after start go out. The AC and all other systems function.

Battery is new, alternator is charging at 14.1 vdc
All grounds are clean, and I checked the plugs on the instrument cluster.
Turning on the headlights will not turn on the instrument cluster lights...

8 hours later - everything back to normal, this lasted a day. During this time I was able to communicate with the instrument cluster via iCarsoft MBII.

This morning I am back to no gauges or displays and now when the engine is running, the electric cooling fan on the radiator comes on full speed and remains on until the motor is shut down.

Instrument cluster???
__________________
******************************
1971 Porsche 911 Targa RSR rep.
1968 BMW R60/2
1981 BMW R80GS-PD, dual plugs, 1000cc jugs, 10 gal "Gaston" tank.
1982 BMW R80GS-PD, duplicate of above.
1988 Neoplan/Mercedes 40' Bus
2002 SLK32 AMG
2013 Smart Electric
Reply With Quote
  #2  
Old 05-28-2019, 06:49 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 7,160
On other cars, constant radiator fan is a default if there is a loss of CAN communication between the engine computer and ran controller.

I'd be looking at common grounds under dash and under hood. This was a problem on late 90's E class and could be on yours. Also, I " think " these cars had a problem with water intrusion under the passenger side of the dash that would affect the CAN network.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page