Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2019, 12:42 PM
fahrvergnugen's Avatar
Yeah, THAT guy...
 
Join Date: Jul 2014
Location: Olathe, CO
Posts: 675
Did early ‘96 E320 have bad engine wiring harness?

I want to say my car is less than the 12,000th car produced, was December of ‘95. Does this car have a bad engine wiring loom? With the erratic idle I have when cold, I must have bad wiring in the ETA, or at least a bad Idle Air/ Cruise control computer and /or a bad engine loom. Cruise has worked intermittently, but not all functions. I assume I have ASR since I have had the yellow triangle pop up when I spin the tires...

How can I tell about the wiring loom? And how about the throttle body?

Thank you in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-12-2019, 01:14 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2013
Location: Alhambra California
Posts: 1,921
I would think that a call to your MBZ dealer to give them the VIN of your car and hopefully they are able to tell you if your car has the bad engine wiring loom. Good luck.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2019, 06:19 AM
Hirnbeiss's Avatar
ich fahre, also bin ich
 
Join Date: Mar 2002
Location: South Florida
Posts: 1,642
The good thing about the ‘96 W210 is that it has OBD2 diagnostics. Scan for codes and post.
__________________
Prost!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2019, 12:03 PM
ILUVMILS's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,565
Quote:
Originally Posted by BWhitmore View Post
I would think that a call to your MBZ dealer to give them the VIN of your car and hopefully they are able to tell you if your car has the bad engine wiring loom. Good luck.

MB never made this information available to dealers.

The best way to tell if the engine harness is bad is to simply look at it. The wires are visible near the connections to the air pump switchover valve and coolant temp sensor. No need to cut anything open or unwrap...…
Reply With Quote
  #5  
Old 06-13-2019, 02:29 PM
fahrvergnugen's Avatar
Yeah, THAT guy...
 
Join Date: Jul 2014
Location: Olathe, CO
Posts: 675
The scores have been sporadic; it Used to give a code for the cruise control computer/ idle stabilizer, but now it doesn’t. When I actually Get a code now, I can’t read what it is, scanner finds no codes even though the light is on.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-13-2019, 04:26 PM
fahrvergnugen's Avatar
Yeah, THAT guy...
 
Join Date: Jul 2014
Location: Olathe, CO
Posts: 675
Codes
Reply With Quote
  #7  
Old 06-14-2019, 11:21 AM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 713
Quote:
Originally Posted by ILUVMILS View Post
MB never made this information available to dealers.

The best way to tell if the engine harness is bad is to simply look at it. The wires are visible near the connections to the air pump switchover valve and coolant temp sensor. No need to cut anything open or unwrap...…

look at the big connector for the ecu. should have a label that says delphi and a date, i think. good luck, chuck.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page