Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-15-2002, 11:22 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 19,753
91 300SE M103, new injectors, now harder start

I replaced the injectors (injectors, o-rings, seals, holders) of my 91 300SE. Idle is smoother but still not glass. Smooth at speed but not smoother than before. The trouble is that were it used to stumble for a few seconds when starting cold, now it catches and dies a couple of times before it stays running. The stumbling part is either much shorter or gone (haven't tried enough times to know for sure).

I suppose I should check the accumulator and pump check valve next, but does stalling on cold start indicate something wrong with the new injectors or their installation?

Thanks,
Sixto
91 300SE
87 300SDL
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2002, 11:25 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 19,753
M103 oil consumption vs plug condition

Is there any correlation between oil leakage past the valve guides and seals and plug condition in my 91 300SE? I'm definitely at the 1 quart or more per 1000 miles point but there's no oil my plugs after being in service for 2 years/12K miles. There are external leaks but nothing that leaves a puddle when parked.

Thanks,
Sixto
91 300SE
87 300SDL
Reply With Quote
  #3  
Old 06-16-2002, 11:57 AM
Mike Murrell's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2000
Posts: 2,351
Sixto:

Seem to recall reading a post here a good while back indicating that injectors needed to be bled down when replaced. Can't say I know this to be true.

Regarding the oil usage. We both have the same car minus 6 in. of rear leg room.

Just had head gasket, Infamous U-gasket at front of engine, timing cover reseal, valve cover gasket and valve stem seals redone. Tech was of the Brotherton philosophy that guides should be changed only if they are worn and not as a maint. item.
My guides were fine according to my tech.

Prior to this surgery, I had no oil on my plugs and was using approx. 1 qt. every 1,000 miles. Oil was dripping on floor from passenger side of head and there was a mess around the U-gasket.

After 1,300 miles, oil usage is ZERO.
__________________
Mike Murrell
1991 300-SEL - Model 126
M103 - SOHC
"Fräulein"
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2002, 03:57 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 19,753
The hard start is gone! I guess it did need to be bled.

Warm idle feels the same as before. Oh well.

Sixto
91 300SE
87 300SDL
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page