Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-21-2002, 10:22 PM
Beatle Juice
Posts: n/a
500SL rough idle

Having rough idle trouble on a 92 500SL. Changed plugs and resistors, checked for fuel and vacuum leaks, replaced o2 sensor.
Duty cycle at 50% at start up, then increases to 93% after warmup. ASR light comes on intermittenly. I also set a code 18 when I unplugged the idle air valve( How do I reset?) The roughness can also be felt when I increase engine rpm's. Any suggestions are certainly appreciated. Thanks....
Reply With Quote
Old 06-22-2002, 01:22 AM
elau's Avatar
Registered User
Join Date: Nov 1999
Location: MD.
Posts: 1,725
Did you check to see if the fuel filter has been replaced? Since your car is a '92, the fuel filter is 10 years old and may have junk in the fuel line. Worth a try.
95 R129
04 Infiniti G35.5 BS
10 X204
Reply With Quote
Old 06-22-2002, 06:29 PM
Beatle Juice
Posts: n/a
Thanks for you reply. New filter didn't help the idle and the check engine light is still on. I tried to clear the code by holding the LED button down for 12 seconds with the key on engine off but it won't clear. Any more suggestions???
Reply With Quote
Old 06-22-2002, 08:38 PM
engatwork's Avatar
Join Date: May 2000
Location: Soperton, Ga. USA
Posts: 11,243
See if you can "read" the code. If the check engine light is on it has one. The only thing other than a worn O2 sensor that has ever turned mine on was a plugged egr line. When was the last time the plugs/wire connectors have been changed?
Reply With Quote
Old 06-25-2002, 08:12 PM
Beatle Juice
Posts: n/a
Plugs and resistors have been changed, new O2 sensor, fuel filter, Both coils ohm the same, EHA amp draw ok, temp sensor OHM ok, no codes showing, and still runs rough. Even runs rough at 2500 rpms. Duty cycle at 85% after warmup. Plan to check dist. caps in the morning. Any body have any other suggestions? (both coils ohm 835 on + and - connectors to the coil towers. Should these be equal?
Thanks... Larry
Reply With Quote
Old 06-25-2002, 09:58 PM
blackmercedes's Avatar
Just a guy
Join Date: Dec 2000
Location: St. Albert, Alberta, Canada
Posts: 3,492
Just throwing this out:

Throttle Actuator?
John Shellenberg
1998 C230 "Black Betty" 240K

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 07:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page