Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-29-1999, 09:25 PM
Todd
Guest
 
Posts: n/a
My car is hard to start and when started it will not idle. Could it be my o2 sensor? I can normally only get it to start when I give it some gas on the pedal. I know I should not have to do this because it is fuel injected. It has new plugs and wires and rotor.

[This message has been edited by Todd (edited 05-29-99).]
  #2  
Old 05-29-1999, 10:01 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
Improper adjustment of the fuel mixture will cause this. Also I have seen the 103 engine blow a vacuum hose off from time to time if it ever backfires.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #3  
Old 05-29-1999, 11:25 PM
MB Medic
Guest
 
Posts: n/a
Pull the air filter housing off and check the hoses from the idle motor ( it is located just in front of the fuel distributor), the short hose is prone to split or blow off if a backfire occurs.
Hope this helps.

------------------
MB Medic
14 year MB tech
7 year shop foreman @ independent MB/Volvo shop
  #4  
Old 08-04-1999, 11:59 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Toronto, ON, Canada
Posts: 113
Will this cause a loss of power to the car?

Thanks.
  #5  
Old 08-05-1999, 10:40 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Yes. Also the over voltage relay can cause this, especially if you have jumped off the carr lately.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Correct position of Idle Control Valve - 1987 Mercedes 190e 2.3 Eidetic57 Tech Help 0 09-23-2004 05:38 AM
1987 300SDL Idle problems peragro Diesel Discussion 10 07-20-2004 10:08 AM
1987 260e problems... again LordBeastington Tech Help 1 07-04-2004 01:29 AM
problem with 1987 260E LordBeastington Tech Help 3 06-30-2004 10:29 AM
1987 300D Turbo won't start/poor idle jvieting Tech Help 5 04-12-2000 07:20 AM



All times are GMT -4. The time now is 10:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page