Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-10-1999, 07:25 PM
xander6
Guest
 
Posts: n/a
I recently purchased an 87 190E 2.3 with 56k and really love the car! I changed the oil,plugs and air cleaner. I have noticed that when I take off from a standstill a little smoke appears but once tavelling along there is none. When I went to get it inspected it failed the emissions part, it was about twice the limits. It seems to be running rich at idle-like it is loading up. Any Ideas would be appreciated! Thanks
  #2  
Old 06-10-1999, 09:25 PM
M.B.DOC
Guest
 
Posts: n/a
Since the CIS-E computer is responsible for the fuel mixture, I would think that one of the sensors that are imputs to the computer isn't doing the job. The most likely failure is the oxygen (O2) sensor. Have the lamda control system tested.
  #3  
Old 06-10-1999, 09:32 PM
Corky
Guest
 
Posts: n/a
Pleas give a complete emmisions test result.
ie. co hc o2 as these all have different meanings. Just because you failed emmissions test does not mean that it is a rich mixture.
  #4  
Old 06-10-1999, 09:51 PM
xander6
Guest
 
Posts: n/a
I do not remember exactly the co or hc. I looked at them briefly. Would the O2 light on the dash come on if it was bad. Is the O2 sensor accessed from under the car? Thanks!
  #5  
Old 06-10-1999, 11:52 PM
Benzmac
Guest
 
Posts: n/a
No the O2 light would not come on. Yes, the O2 is under the car just ahead of the cat converter.

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automatic Transmission on a 1987 Mercedes 190e 2.3 Litre Eidetic57 Tech Help 2 12-25-2004 12:49 AM
Failed emission test on 87 MB 190E 8V! Help please! jeff-abalone Tech Help 6 04-24-2004 01:21 PM
My 1987 190E is stalling. Need Help arnelrac Tech Help 1 02-18-2004 12:04 AM
Failed CA emissions, need advise. Tinker Tech Help 4 01-29-2003 02:41 PM
1987 190e Wheel Question... xander6 Wheels & Tires 1 04-03-2001 09:29 AM



All times are GMT -4. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page