Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-29-2002, 02:00 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 223
190e voltage regulator, cold start valve, EHA

My car died in the middle of the street the other day and then cranked very slowly when I tried to start it, did not start. I replaced the voltage regulator and charged the battery, this seemed to solve the problem. Before that it was starting hard when cold and still is. Also when stored in the garage there is a very heavy smell of gas. I replaced the cold start valve ordered here (fast shipping but they did not provide me with a gasket, i have to get one from a dealer now)...anyway I have yet to test drive with the cold start valve.
The car would start rough, missfire for a few seconds then run totally normally for the rest of the drive.
Do these symtoms add up to anything obvious to anyone? I am very concerned about the gas smell and dont want an engine fire to take out my baby. I have read about the EHA..anyone know where this is located on the 1988 190e 2.3? If I buy one here does it come with the o-rings and everything that I need?
__________________
1996 E320
2000 C230 Kompressor
1988 190e 2.3 - 225K miles, owned for 7 years. I cannot say enough good things about this car. Very well built, even at 225 it ran like new.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-29-2002, 08:50 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Always check the overvoltage relay. It is behind the battery and has a red top with a fuse in the top. I would start there.

Check the fuel cap seal. I have had many of them cracked lately from age.
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page