Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-29-1999, 12:57 AM
nicodore
Guest
 
Posts: n/a
This is starting to scare me:

I had the engine washed to try and locate an oil leak. Right afterwards the charge started staying on while driving but would turn off when RPM got up. It went back to normal after a couple of days. That was 10 days ago...

Today it rained a LOT and the charge and break pad wear indicator lights stayed on all day while driving. I checked the voltage while running and while stopped, only on the battery, and it always read 12.5, dipping about 1 volt when the glow plugs were turned on but never going up, whatever the RPM. The check I did at the cigarette lighter. Don't know if that's indicative but it's all I could do so late.

Any idea?

Nicolas, really anxious to hear from anyone...

------------------
----
1982 300D - http://members.xoom.com/nicodore/
  #2  
Old 06-29-1999, 05:18 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Walnut,CA,USA
Posts: 554
Have you check your front brake pad condition
could be the time to replace ?? if the sensor is cut open it will ground to brake rotor cause the lite on dash.

------------------
MB STARS Master Guild Technician,12 years MB tech
5 years independent shop owner
  #3  
Old 06-29-1999, 10:47 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Sounds like when the belt is getting wet that it is slipping a little. Try to tighten the belt before spending money on the problem!!

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
LEAD TECHNICIAN FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #4  
Old 06-29-1999, 11:32 PM
nicodore
Guest
 
Posts: n/a
This is getting stranger by the minute... and it seems that the belt explanation is good:

Every time it rains, the lights come on. Today, after a big rain it took 4 hours for the lights to start dimming, and then they would dim according to engine RPM. Then, all was OK!

I'll check the tension on the belt tomorrow.

Thanks a LOT.

Nicolas

------------------
----
1982 300D - http://members.xoom.com/nicodore/
  #5  
Old 07-01-1999, 12:03 AM
nicodore
Guest
 
Posts: n/a
Quick update: checked the tension, seemed a little low, increased it a bit, time will tell...

Thanks all again.

Nicolas

------------------
----
1982 300D - http://members.xoom.com/nicodore/
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tech advice please-C280 brake noise..calipers? unkl300d Tech Help 3 12-24-2003 10:00 PM
Power Brake bleeder Chris Haney Tech Help 17 09-09-2001 11:28 AM



All times are GMT -4. The time now is 11:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page