Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-14-2002, 12:25 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stony Brook, NY
Posts: 160
1 VERY specific KLIMA question on the 126

Still working on my non-engaging a/c clutch on my 1988 300SE. I removed the KLIMA relay and the "board" has 12 holes. One row numbered even and one odd. I turned the key on, set the system to full minimum temp and jumped #5 to #7 and the clutch engaged. So, now I know the compressor is OK. It's just not being switched on.

Here's my question. With the KLIMA relay removed, I noticed something very strange. I'm wondering if I am missing one of the wires that goes into the "board". While all the 12 holes in the "board" are numbered, not all of them have these brass colored receptacles. Some are merely empty holes and some are not holes at all, but rather are sealed closed. But, there is one constant thing. EVERY male post that comes off the bottom of the KLIMA relay when inserted into the "board" goes into a female brass colored receptacle. EXCEPT one that is.

I noticed that the bottom of my KLIMA relay has a male post that goes into hole #12 on the box, but there is no female brass colored receptacle in hole #12. There is simply an empty hole. I'm wondering if somehow I have lost the wire and receptacle that went in #12. I don't see any wire and I don't know how it could have come loose, but it is strange that every post has a corresponding female brass receptacle except #12.

My car is a 1988 300SE. If someone could pull their KLIMA relay and let me know if #12 has a brass colored receptacle I'd appreciate it. Seems strange the relay has a post that makes no electrical connection.

Thanks,
Ron Brooks
Still trying to solve my first MB problem.
__________________
Thanks,
Ron Brooks
Reply With Quote
  #2  
Old 09-14-2002, 09:51 AM
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stony Brook, NY
Posts: 160
If no one wants to unplug theirs to check, maybe someone has a wiring diagram to see if there should be a wire in hole #12 on the "board"?
__________________
Thanks,
Ron Brooks
Reply With Quote
  #3  
Old 09-14-2002, 02:36 PM
RSH RSH is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 106
1 specific question

In the manual (Supplement A 1986) pin 12 is supposed to go to the B side of the coolant temp switch (115'C for compressor overheat cut-out).
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page