Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-15-2002, 02:47 PM
davyboy
Guest
 
Posts: n/a
Angry 190e missfire on exceleration anyone help

missfire on exceleration new plugs, leads , distribeutor on 190e can anyone help
ive been to 4 mechanichs they just dont know what it is can you help
any ideas welcome thanks davyboy

Last edited by davyboy; 10-15-2002 at 07:05 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2002, 07:56 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Florida
Posts: 128
Lightbulb

Could be a bad distributor cap and/or rotor. Could also be the ignition cables/leads may be faulty..but it would misfire at low speeds also if the leads/wires were defective.
Could also be a faulty coil not giving the spark plugs enough current to ignite the spark plugs.

Good Luck..
__________________
99 C230K Sport
87 300SDL
81 300SD
Reply With Quote
  #3  
Old 10-18-2002, 01:09 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: southern illinois
Posts: 228
IF YOU CHANGE ALL THOSE THINGS ITS THE FUEL SYSTEM NOT GETTING ENOUGH GAS, I KNOW BECAUSE I HAVE THE SAME PROBLEM RIGHT NOW WITH MY 85 190E AND I DID A FULL TUNE UP AND THE PROBLEM IS STILL THERE.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-18-2002, 01:30 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Florida
Posts: 128
Thumbs up

Quote:
Originally posted by Sylvester
IF YOU CHANGE ALL THOSE THINGS ITS THE FUEL SYSTEM NOT GETTING ENOUGH GAS, I KNOW BECAUSE I HAVE THE SAME PROBLEM RIGHT NOW WITH MY 85 190E AND I DID A FULL TUNE UP AND THE PROBLEM IS STILL THERE.
I agree. You have to begin to conquer and divide. Do the basics as I mentioned. Eliminate the electrical, then go to the fuel. Don't neglect the small vacuum lines. These can also kick you in the butt !!!

My wife's 2.6 ran like a dog off the line also. I previously had some platinum plugs in them. After reading several posts on the issue, I replaced the plugs with copper ones and also replaced the O2 sensor since it was getting horrible gas mileage.
Now it goes off the line and the gas mileage is back to normal.

Good luck..
__________________
99 C230K Sport
87 300SDL
81 300SD
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page