Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-05-1999, 10:29 PM
gp56
Guest
 
Posts: n/a
After driving for a while with A/C on,then park and turn off engine, when I restart 5 minutes later and put in drive gas pedal does not seem to respond, car just stays at about 600 rpm, then after about 10 seconds of this, car accelerates and then drives normally. Any ideas?
  #2  
Old 09-06-1999, 01:50 PM
metricman
Guest
 
Posts: n/a
2 quick quesses, and it may be a combination of both.
1. the throttle plate is carboned up.
2. there is an accel. linkage rod under the air filter behind the fuel distributor that runs across the engine that is spring loaded, and it may be fighting the sticking throttle plate.
Of course I am assuming that your throttle linkage is properly lubricated, all the ball/sockets freely move???!!!

------------------
  #3  
Old 09-06-1999, 10:43 PM
gp56
Guest
 
Posts: n/a
Why does the problem only show up when engine is hot?
  #4  
Old 09-08-1999, 09:03 PM
Luchtaine
Guest
 
Posts: n/a
I agree with metricman on likely a sticking throttle plate. It probably only occurs when the engine is hot due to differential expansion of the throttle plate and throttle body. If there is carbon buildup in the throttle body (likely), it is even worse.

Hatch

------------------
1980 240d 4sp
ASE Master Auto Technician
ASE Advanced Engine Performance
  #5  
Old 09-08-1999, 11:16 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
The other thing I have seen is the fuel pressure that leaks off when sitting hot. This is usually caused by a faulty EHA and is not cheap. (350).

------------------
Benzmac:
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
560 SEL - headlights McLaren Tech Help 2 03-30-2005 04:07 PM
Idle problem on 1990 560 SEL! papa560 Tech Help 9 01-19-2005 10:59 AM
90 560 SEL Rough Idle & Hesitation Rich126 Tech Help 0 10-05-2004 12:28 AM
Just added a 560 SEL jchip Tech Help 1 03-22-2003 10:44 PM
1989 560 SEL,Heating Problem miso Tech Help 2 03-16-2003 01:17 PM



All times are GMT -4. The time now is 03:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page