Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2003, 02:56 PM
Daniel Pawlata
Posts: n/a
Question Wind noise from the dashboard while presing gas pedal

1988 300CE (124)

For a some time already my car drives like s..t. Main problem is that when driving sometimes the car chokes even on the highway at speeds around 80 m.p.h. While driving at steady speed suddenly car slows down and to keep driving I have to release the gas pedal and than de-pres it again. Looks like to drive it I have to keep pumping the gas pedal every few seconds. This happens aften but not all the time. Yesterday I've noticed that there is some wind sound coming from the behind of deshboard at windshild. At first I though this is a fan or radio speaker noise. Turned everything OFF but the noise is still there. The only time it stops is when accelerating or presing the gas pedal down. Could that be vacum leak? Please someone help.
Reply With Quote
Old 01-17-2003, 08:36 PM
Daniel Pawlata
Posts: n/a
Just found the source!!!!

Thanks for help!

Just found the source of the wind sound. Still don't know what it was, but it was right behind the break power booster when the little spliter is with two small rubber hoses connecting with two small plastic hoses. One of the plastic hoses came out of the rubber hose and made this sound. Was this a vacum component? Could this make the car drive like sh..t?
Reply With Quote
Old 01-18-2003, 10:24 AM
Registered User
Join Date: Aug 2002
Location: Central Asia
Posts: 104
Hello Daniel,

there are 2 things behind dashboard that can make a wind like noise. First is the economy gauge in the instrument cluster. It uses vacume and if the rubber hose connection behind the cluster is off, you will hear a noise and the economy gauge will not work. The second source is the headlight adjustor nearby headlight switch. The rubber house split thing located behind the brake booster supplies the vacume to economy gauge and a headlight adjuster.
My car's heating system buttons don't use vacume but yours may.

Hope this will help.
1989 230E, 8v, 166.000 km, updated to 94/95 trunk & hood
2002 Daewoo Nexia 50.000 km
1987 VW Jetta GLE 16V, Recaro seats
1982 Volvo 240 DL (lovely car!)
and few more american cars.
Reply With Quote
Old 01-18-2003, 10:35 AM
Daniel Pawlata
Posts: n/a
You are right my friend

This was the economy gauge in the instrument cluster. At time of the noises the economy gauge did not work and now it does. Now is the question: Could this make the car run like sh..t? The fact that the Cruise Control does not work could mean anything?
Thanks for help, do.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 04:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page