Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-24-2003, 10:02 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: boston ,Ma
Posts: 153
ABS light on again help!

About five months ago I had problem with the car starting when hot , and when it does start the car would idle poorly, with the help of several members here I changed the OVP,
O2 sensor ,plugs ,rotor and cap and which seems to have solved the problem but now my abs light came on but this time it goes off when i step on the gas my question now is what other symptoms could cause the abs light to come on besides the ovp
thanks guys
Reply With Quote
  #2  
Old 01-24-2003, 10:42 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2001
Location: Austin, TX
Posts: 563
Are there any other symptoms besides the ABS light? When was the last time you replaced all of the fuses?

What year and model are we talking about?
__________________
Mike Heath
1988 560SL Black/Palomino
1988 300SEL Black Pearl/Burgandy
1984 500SEC Anthracite Grey/Palomino
Reply With Quote
  #3  
Old 01-25-2003, 09:27 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: Surrey, Uk
Posts: 254
Sounds like a bad electrical connection which is responding to acceleration forces. I wouldn't rule out the new OVP.
__________________
Mick J
'08 Chrysler 300CRD (MB OM 642 engine)
'95 E220 estate
'89 230TE (R.I.P.)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2003, 09:41 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Victoria BC
Posts: 87
Had a similar experience awhile ago on my 84 280CE, I was sitting in a drive thru line with lights, heater, stereo, heated rear window all on and my foot on the brake in drive. After sitting for a few minutes (ever notice McDonalds are getting slower) the ABS light pops on, but everytime I moved forward it went out, next the stereo volume started to get lower too. I finally figured it out, that all that equipment was too much draw for the alternator. After shutting down a few things it went out and has not been on since. I figure the heated rear window is the biggest offender, and I have read here somewhere that MB alternators are not always up to the job.

Hope it helps.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2003, 12:23 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: boston ,Ma
Posts: 153
Thanks guys , well at first i didnt want to post all the symptoms thinking it could just be my imagination but whenever the abs lights comes on my radio would keep shutting off and my heater would shut off and as soon as i step on the accelerator the light goes out and my heater would kick in and the stereo would be fine.

As for the fuses i checked them all they ok , should i just replace them all anyway.

The car is an 89 300e with 160k miles


thanks guys
Reply With Quote
  #6  
Old 01-26-2003, 04:59 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2002
Location: Victoria BC
Posts: 87
I'd have your alternator output and battery condition checked, most places will do it free for you. Have you checked the alternator belt as well, could be slipping.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-26-2003, 09:33 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2002
Location: England
Posts: 1,841
Yes this sounds like an alternator issue. The 190E, and maybe the 300E also, has a control in the heated rear window to cater for just this situation. If there is not enough charge from the alternator, the heated rear window switch will flash its light when you turn it on, and disable itself. Try turning off your heated window manually (if it's on), and other high-drain electrical devices.
__________________
190E's:
2.5-16v 1990 90,000m Astral Silver
2.0E 8v 1986 107,000m Black 2nd owner
http://www.maylane.demon.co.uk/190esmall.jpghttp://www.maylane.demon.co.uk/190esmall2.jpg
Reply With Quote
  #8  
Old 01-26-2003, 11:24 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2002
Location: boston ,Ma
Posts: 153
Thanks a lot guys
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page