Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-13-1999, 04:49 AM
bdrought's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Milton Keynes, UK
Posts: 403
Uh oh.

I went on a hard drive last night, blatting thru tight country roads (British country roads, aka just wide enough for a W124). Anyway, this resulted in a heck of a lot of heavy braking. When i was cruising home to let the car cool down, i noticed the brake light was flickering slightly when i depressed the pedal. Very dimly, but flickering. This morning going down the motorway, the light was dimly on even when not braking. It also comes on when going up steep hills. I had new pads installed about 3,000 mile ago, so i dont think its that, although I use the brakes really heavily.

Could it be fluid? How do I check the fluid level acurately? Probably time for a fluid flush anyway (its light brown)

Thanks for any advice on what this light is on for!

Brian

------------------
Brian Drought
1991 300CE
http://www.users.globalnet.co.uk/~drought/
ICQ: 2180069
  #2  
Old 10-13-1999, 09:00 AM
MikeM's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Cincinnati, OH, USofA
Posts: 135
Take the wheels off and look to see that the Brake Pad sensor wires are under the clips that hold them tight against the caliper. You might find that they are sticking up a little and rubbing against the inside of the wheel. You might find something else.
Good Luck,


------------------
Mike Mullins
71 250 Coupe
92 400E Sedan
90 944/S2 Cabriolet
  #3  
Old 10-13-1999, 10:30 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Most likely you need new brake pads. We sell them in the partsshop and there is a do-it-yourself article for it as well in the section to the left.

------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


  #4  
Old 10-14-1999, 03:08 AM
bdrought's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Milton Keynes, UK
Posts: 403
aaaah, but get this.... the pads still have loads of feel and were only changed 10K ago... (or so). The light seems to flicker on in direct relation to the speed of the car. (Once every revolution). Also the light was on when i started the car this morning, with no presure on the brake. Pushing the brake pedal, and releasing caused the brake light to switch OFF. Very very weird.

Brian

------------------
Brian Drought
1991 300CE
http://www.users.globalnet.co.uk/~drought/
ICQ: 2180069
  #5  
Old 10-14-1999, 06:29 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 1999
Location: Los Angeles, Calif, USA
Posts: 521
Brian,

Did you use all new wear sensors when you change the brake pads? Or be sure the new
sensors are installed correctly.

David
  #6  
Old 10-14-1999, 09:52 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
This is not weird at all. I have seen this many times. The way the light comes on is by grounding of the sensor against metal (rotor if it has a ridge) When you apply the brakes you flex the pads and rotor and it does not contact all of the time.
  #7  
Old 10-19-1999, 03:35 PM
MikeM's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Cincinnati, OH, USofA
Posts: 135
What did you find out was the problem?
  #8  
Old 10-20-1999, 07:28 AM
bdrought's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: Milton Keynes, UK
Posts: 403
havent found out yet, my g/f has been in hospital, so time has been short. I *think* it probably is worn pads, as I did take the car around the Alps for 3 days (about 1500 miles) with 4 people and a boot full of luggage (we weighed the car at 2.5 tonnes!!) Thats probably what killed the pads. Will get it checked out anf let you know.

Brian

------------------
Brian Drought
1991 300CE
http://www.users.globalnet.co.uk/~drought/
ICQ: 2180069
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Brake light mod for 123's oldnavy Diesel Discussion 293 03-17-2013 03:55 AM
Wrong fluids in the brake system. ericnguyen Tech Help 17 04-01-2005 08:31 PM
1998 E320 right brake light Kept breaking for No Reason! Maruzo Tech Help 15 09-14-2004 09:34 PM
W140 S500 Dash Brake Warning Light Faint Blinking sulman2703 Diesel Discussion 1 07-13-2004 06:10 AM
parking brake light rich30769 Tech Help 2 06-06-2000 12:14 AM



All times are GMT -4. The time now is 11:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page