Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-08-2003, 02:42 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Frankfort, Il.
Posts: 264
battery drain

I have a 1997 C230 with original battery. Lately the car wont start and when I check the battery its dead. I charge the battery and everything is fine for 3-4 weeks, then it starts all over again. The alternator and battery have been checked and both put out the necessary specifications. I have checked for the obvious drains, inside lights , glove box, trunk everything is working. My mechanic said we should just replace the battery because of age.
Any ideas??
__________________
'05 Ford Escape 100,000 miles
'87 560SL 92000 miles
'89 300TE 199,000 miles
'02 Audi TT 100,000 miles
'00 Ford Excursion V-10 121000 miles
'92 Mercury Capri 100000 miles
'02 BMW 325XI 60000 miles
'92 230CE 160000
'87 BMW 535SI 160,000 miles
'93 Rinker Captiva 209
5 Kids
2 Dogs
1 Wife
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2003, 06:33 PM
it leaks, its german
 
Join Date: Mar 2002
Location: raleigh nc
Posts: 1,111
Your lucky it lasted this long.


Ok, start with a fully charged battery, disable the trunk lamp, close the latch (with the trunk open) and check for dark current draw, if its over .5 amps, start hunting, otherwise, get a new battery. (spec is more like .2 to .3 but I've noticed a lot of them with .4 and .5, as long as driven frequently that do fine)




Joe
__________________
Project Smoker, '87 603 powered wagon
Hauler, 96 CTD can you say torque?
Toy 73 Cougar xr7 convertible
Acme Automotive Inc.
Raleigh NC
919-881-0364
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2003, 08:59 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Location: Great White North!!!!
Posts: 400
check fluids

if you are able to check the fluid level in the cells.your problems/procedures are what i went through when my battery was about the same age.not knowing enough to check the cells early on i was left with no alternative but to change the battery.at the end i did top off the cells but i think it was too little too late.another thing i didn't know of was different batteries.if i was to do it over again i would have replaced with optima providing it would fit
__________________
'95 s500 (bought for wife but can't bear to share!!!) 125kms
'92 legend 180kms
'88 tbirdturbo(fantastic car-only regular maint.)120kms
'87 mustang gt(gone)
'86 tbirdturbo(gone)
'85 mustang gt(gone-but not forgotten)
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2003, 04:11 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Frankfort, Il.
Posts: 264
Went to my mechanic and he put the battery under a heavy load. Turns out 1 cell was dead, this didn't show up on the hand- held testers. New battery and i am on my way.
Thanks for all the help
__________________
'05 Ford Escape 100,000 miles
'87 560SL 92000 miles
'89 300TE 199,000 miles
'02 Audi TT 100,000 miles
'00 Ford Excursion V-10 121000 miles
'92 Mercury Capri 100000 miles
'02 BMW 325XI 60000 miles
'92 230CE 160000
'87 BMW 535SI 160,000 miles
'93 Rinker Captiva 209
5 Kids
2 Dogs
1 Wife
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page