Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-23-2003, 03:48 PM
JRJ JRJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 1999
Location: Spring Hill, FL USA
Posts: 39
engine cut out / stalling 380 sl

My 82 380SL (euro) has suddenly developed a stalling problem or more accurately I would describe an engine cut out. Has occurred several times usually while driving from speeds of 30 to 60 MPH. Engine suddenly stops without warning. Engine will not restart when cranked. After 5 min to several hours the engine starts immediately and runs normally. Have been to my MB mechanic twice and both times no engine cut outs occurred. Fuel pump relay and electrical relays were pulled checked, but not changed, and car ran normally at shop. Cut out has occurred also when idling. After cut out I can hear fuel pump operating with key on but engine will not start until a "cool down" period occurs.

It was suggested to change out the fuel pump relay first, then proceed with fuel pump / line pressure testing if problem continues.

Does this sound like a fuel pump failure / relay issue?

Could this instead be an OVP relay problem to idle control system?

Or is this more likely a short in ignition switch or problem in electronic ignition / switching unit?

Advice on how to proceed and similar experiences appreciated.

Thank you in advance
JRJ
__________________
82 380SL euro (sold)
93 400E (sold)
99 BMW 328IC (Wife)
2001 GMC Yukon XL
2001 Honda Accord (son #1)
2005 Mazda 6 (son #2)
2006 Honda civic (daughter)
"Always too many cars in the driveway"
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2003, 08:18 PM
JRJ JRJ is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 1999
Location: Spring Hill, FL USA
Posts: 39
A little help board members, please.

Additional info on same thread: in last several days the motor cut out by slamming the hood. Occurred twice, but not every time I closed the hood. Same symptoms as under way at speed, no immediate restart. I have checked all underhood wiring and fuses and relays for loose connection and found none.

Any ideas?

Your input is appreciated

JRJ
__________________
82 380SL euro (sold)
93 400E (sold)
99 BMW 328IC (Wife)
2001 GMC Yukon XL
2001 Honda Accord (son #1)
2005 Mazda 6 (son #2)
2006 Honda civic (daughter)
"Always too many cars in the driveway"
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page