Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2000, 07:46 PM
GP GP is offline
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Palmdale, CA, U.S.
Posts: 27
Hi, I have an 86 300E, the A/C compressor is not turning on normal or multi cooling setting. All other functions work (fan, heater) but the compressor doesn't turn on. I've checked the compressor wheel and it's spins freely.

Any suggestion will be helpful

Reply With Quote
Old 01-05-2000, 08:41 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You are probably low on refrigerant. To check you will need to bridge the low pressure switch on the drier. It is the black switch with two spades on top. Just bridge the two wires on top and see if the compressor comes on when it is supposed to. If so, you are low on refrig.

1981 280GE SWB
1987 16V

Reply With Quote
Old 01-06-2000, 10:47 AM
Mark Herzig's Avatar
Registered User
Join Date: Apr 1999
Location: Austin, Texas
Posts: 380
I had an '86 300E so I'm familiar with the a/c woes you are encountering! If you are low on refrigerent, you may have a leak in the a/c manifold pipe. I had mine rebuilt which was a lot cheaper than buying new.

good luck and I hope you don't live in Houston in the summer time!
Reply With Quote
Old 01-06-2000, 10:31 PM
GP GP is offline
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Palmdale, CA, U.S.
Posts: 27
thanks for all the info, I bridged the unit and the compressor worked...

Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tach quit working along with A/C creine Tech Help 6 08-14-2003 06:20 PM
'84 300SD W126 - A/C Question - the saga continues bodyart27 Diesel Discussion 13 06-23-2003 05:32 PM
A/C overhaul in 97 C230--Advice/Help needed rpmillie Tech Help 4 06-26-2002 12:42 PM
A/C Only blows cold when driving car 93 300 SL troyd Tech Help 5 08-15-2001 03:10 PM
A/C Blower not working on W126 raj Tech Help 5 07-27-2001 06:53 PM

All times are GMT -4. The time now is 12:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page