Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-15-2003, 10:33 PM
jcwells's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Ontario
Posts: 91
Clearing fault codes 94 E320

Greetings:

After completing the repairs on the 1994 E320 I would like to clear the fault codes and get the CEL off, before my emissions test.

I have tried the following:
- Pushed the button on the diagnostic connector for 2-3 seconds, the error code flashes, then I hold down the button for 6 to 8 seconds, repeat for the next error code.

I thought this was the procedure, but the error codes are not erased.

What am I doing wrong?


Thanks,

John
Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2003, 12:09 AM
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern California, U.S.A.
Posts: 8,538
You did it right.

Hold down the button for 6-8 seconds.

When you turn your key to the off position, and then re-start the car, the light should go off.
__________________
Paul S.

2001 E430, Bourdeaux Red, Oyster interior.
79,200 miles.

1973 280SE 4.5, 170,000 miles. 568 Signal Red, Black MB Tex. "The Red Baron".
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2003, 01:39 AM
JetForeman
Guest
 
Posts: n/a
JC, sometimes it takes longer than 6-8 seconds. On my 95 E320 it can take as much as 30 seconds. Trial and error, just keep trying longer intervals until it clears. Do you have a code reader to obtain the other fault codes? There is a lot of information in that computer just waiting to help you!!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-16-2003, 03:15 AM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: So. Calif.
Posts: 323
make sure you have ALL CODES cleared . . . then try it for 14-15 sec.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-16-2003, 09:27 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
Code clear requires key off for 30 secs, key on for 10 secs and then start for at least 10 sec.

Also, Bosch module before 8/93 uses 5-6 sec button hold for clear.
Remember to wait 2 sec after each code retrieval flash before holding button down for clear ...

Also, on the Emmissions DM [ CE lamp ], don't expect a "1"
flash [ no code] immediately after code clearing. The DM requires several trips to check each sysytem before it will satisfy the memory....
Reply With Quote
  #6  
Old 03-16-2003, 01:18 PM
jcwells's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Toronto, Ontario
Posts: 91
Thanks for the clarification.

After turning the ignition off then back on after the clearing sequence, the codes were indeed gone and the CEL is off after starting the car. Now hopefully it will stay off for a while (I have not changed the wiring harness yet.)

John
Reply With Quote
  #7  
Old 03-16-2003, 01:52 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: So. Calif.
Posts: 323
Quote:
Originally posted by Arthur Dalton


Does the led lamp light when you hold the button down w/key ON ??????
That verifies pin 16 power
I've had cars from time to time that have a bad fuse connection at the 10A fuse on the OVP relay which would display various DTCs . . .

Sometimes removing the fuse on the OVP and cleaning the contacts and reinstalling with a light coat of dielectric grease will preserve the contact from oxidation, especially if you are near salt water . . .

Last edited by mpnye; 03-16-2003 at 01:58 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 03-16-2003, 02:45 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
If the CE comes back on, check for codes.... however, the CE should not come on w/key OFF ...if it does , it is receiving bat votage from somewhere...possible short in harness or possible OVP quirk...
If so, I would check the part# on OVP to see if it has been up-graded [arhieves again]. Only other source I can think of off hand
[ don't have schmatic here ] is fuse for pin 16 at Diagnostic box..
[ but doubt it]
I believe you are getting No code flash at box BC you have cleared the codes and 1 flash does not apper yet [ system has not completed test]

Does the led lamp light when you hold the button down w/key ON ??????
That verifies pin 16 power
Reply With Quote
  #9  
Old 02-08-2009, 09:00 PM
Letsroll
 
Join Date: Oct 2004
Location: San Francisco
Posts: 20
I used Arthur Daltons code reader and the unit would not work unless the enine was RUNNING. With key ignition on, I received no LED. I have Code 5, Code 11 off pin 14
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 02:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page