Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2000, 01:05 AM
Member
 
Join Date: Jun 1999
Location: Quezon City, Philippines
Posts: 79
My car is an '87 Euro 300D, and works fine except for the tachometer.

Tachometer endicates erratically when engine is cold and not running, and ignition switch is in "on" position. Tach indicates properly after engine is started, hot or cold.

After atarting the engine and allowing the temperature to increase, tach indicates normally after shutting down and turning the ignition switch back to on. Normally would be zero "0" because engine is not running.

Problem is very minor but I know it's not normal. Has anyone experienced this and know the fix?

Thank you




------------------
Jake
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2000, 09:53 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
It sounds as if you are having a ground problem when the glow plugs are on. They pull alot of current and will show any weakness in the electrical system.

------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB Midnight Blue W123 300D Turbo; 1984 300D Turbo FOR SALE Nate Corey Mercedes Cars For Sale 3 03-30-2007 01:21 AM
Alright-whats the true run down on W124 300D invincibility.... Carrameow Diesel Discussion 5 10-20-2004 02:11 PM
1980 300D into 1982 240D AND I NEED HELP! oilslick Diesel Discussion 21 12-06-2003 10:37 PM
Should I sell the old trusted 84 300d for an 87 300d The Bob Diesel Discussion 29 08-10-2003 06:48 PM
Erratic running 300D Greg Tech Help 2 07-07-1999 09:57 AM



All times are GMT -4. The time now is 11:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page