Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-28-2003, 09:16 AM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Posts: 45
Question Transmission Clunk Noise 190E 84

I have an 1984 190E 2.3 - when I put the car from park to drive it makes a clunk and jerks forward. It also clunks from neutral to drive, and when you take it from any gear and put it in reverse. What could this be? I know there are probably many issues that could cause this, but what is most likely?

The car also jumps out of first into second gear. All of the other gear changes work fine. EX. 1-2 it clunks and from 2-3 and 3-4 it shifts fine.
Reply With Quote
Old 04-28-2003, 12:40 PM
Registered User
Join Date: Oct 2002
Location: Colorado Springs
Posts: 481
flex joint most likely. Jack it up and have a look easy diy.
If you can feel the motor at idle and when changing gears could also be you motor mounts. But that is most obvious going into reverse only. Do a search there is loads on this to help you do the diy.
Check out gilly on this thread he tells the way to check your flex joint: 300E clunking in reverse

Your second statement clounds the issue a bit but try your joints then your motor mounts second.
Martin Ingram
Colorado Springs
2005 320 CDI
2006.5 VW Jetta TDI
1991 560SEL (179000 Sold)
1972 280SEL 4.5 ('The Lead Sled' 320000 miles when sold.)
1972 220D (225000 when sold)

Last edited by mhingram; 04-28-2003 at 12:47 PM.
Reply With Quote
Old 04-29-2003, 12:27 AM
Registered User
Join Date: Feb 2003
Location: Niantic,Ct. Attawan
Posts: 143
I wish you the best (cheapest)! Keep us updated-my '85 is starting to do the same thing. I also like the way it's starting to "surge" into 2nd gear at times!
Good luck-M
Reply With Quote
Old 04-29-2003, 02:27 AM
haasman's Avatar
Registered User
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,096
The '87 190E had a terrible clunk when putting it into gear. I turned out the upper diagonal links were both worn out. Replacing them had eliminated the clunk.

Keep us posted,

'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:12 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page