Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-26-2000, 02:12 PM
Phill
Guest
 
Posts: n/a
81 300D

I've seen alot of discussion on engine running rough and pinging/clattering when RPM's raised. The advise was it most likely is an injector problem.

I have just the opposite problem. My engine runs smooth as silk above 1000 rpm, no misses that I can tell.

However, when rpm drops to idle then I hear the pinging and nailing, it also starts idling rough, jumping and missing.

Same problem? Anything particular I need to look into? Or Should I just expect this with 240k mile engine?

Note: I did disconnect each injector, one at at time while idling rough. I could tell the engine would run even worse on each one, so each must be all working, the pump was pumping, however, when I disconnect 1 injector I didn't hear the Ping as bad.
I also ran LM diesel purge thru it, no change.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 03-26-2000, 09:26 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
Try to listen and see if it is one in particular. If so, you may want to try to replace the injectors first.

------------------
Benzmac:
1981 280GE SWB
1987 16V
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM


Reply With Quote
  #3  
Old 03-27-2000, 12:51 AM
Aaron's Avatar
Moderator
 
Join Date: Aug 1999
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 1,935

I don't think very highly of Lubro Moly products. Try a bottle of Red Line Diesel Catalyst and see if that helps. I've always been impressed with their products and use them religiously in all of my cars. I tried LM's Diesel Purge in my old 240D to try to cure injector ping under load and nothing got better. Ran a bottle of Red Line in it and no more pinging! Great stuff!

------------------
Rgds,
Aaron Greenberg
MB technician
Precision Motorcars, Cincinnati, Ohio
'67 250SE Cabriolet
'77 450SL
'80 300SD
'85 380SE
'89 420SEL
'93 300E 2.8
'74 Jensen Interceptor Mk.III
'81 DeLorean DMC12
'85 BMW 745i Turbo
Reply With Quote
  #4  
Old 03-27-2000, 01:23 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 1999
Location: San Antonio, Texas, USA
Posts: 154
Aaron's post parallels my experience with my pinging and vibrating 240D at low RPM, but I don't think my engine was missing. I added a bottle of the Red Line catylist (bought from this site) and no kidding, she calmed down by the end of the tank of fuel. Started to vibrate again within a thousand miles, but that proved to be a bad motor mount--maybe caused by all that vibration before Red Line?

Hope your problem is so simple!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A question for detailing the experts? paperchase Detailing and Interior 5 07-08-2003 06:08 AM
Newbie Question josephcorderomd Diesel Discussion 1 07-07-2003 11:59 AM
230 Application Question 4 the Experts 300d4me Tech Help 0 04-24-2003 07:14 PM
Radiator & Oil Cooler Question cKoeller Tech Help 1 03-25-2003 06:50 PM
Radiator & Oil Cooler Question. cKoeller Vintage Mercedes 0 03-25-2003 02:30 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page