Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-11-2000, 02:02 AM
TLV
Guest
 
Posts: n/a
1990 190E 2.6 auto
"bucks" (revs drop, trans. slams, then back to normal again) only with HARD acceleration

Any ideas?

Much appreciated, Todd
Reply With Quote
  #2  
Old 04-11-2000, 07:51 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Maybe just a tad more detail??
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2000, 11:02 PM
TLV
Guest
 
Posts: n/a
Very reproducibally, if I floor the accelerator, the car will hesitate, then recover. Revs drop to near zero during hesitation, then recover. The cycle will continue unless I back off the throttle. ? bad misfire vs. fuel problem vs. ? Replaced plugs, wires, fuel filter - no improvement.

Any suggestions appreciated
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2000, 09:46 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
This sounds like a fuel starvation problem. Start with the simple stuff, i.e. fuel filter (whoops already did that), accumulator, fuel lines, pump function (see if you can get the fuel pressure read), check the vacuum line from the manifold to the fuel pressure regulator. Did this start all of a sudden or has it been getting slowly worse? How many miles on the motor? Anthing else been done to it recently?

------------------
Jeff L
1987 300e
1989 300e
1987 BMW 325

[This message has been edited by jeffsr (edited 04-13-2000).]
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2001, 09:33 AM
tryingstar
Guest
 
Posts: n/a
Another thread solved this problem with a replacement of the engine temperature sensor after replacing the OVP relay.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
87 190E 2.6 hard starting problems. Ralph Todd Tech Help 11 11-07-2008 10:25 PM
Reasonable Price for a 93 190E 2.6 w/ 90K miles Chiragp Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 8 01-28-2005 10:45 PM
Rough cold starting 190E 2.6 G.W. Pettry Tech Help 0 09-29-2001 09:51 AM
Reasonable Price for a 93 190E 2.6 w/ 90K miles Chiragp Performance Paddock 3 04-23-2000 12:11 AM
93 190E 2.6 w/ 85k miles Chiragp Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 0 02-15-2000 02:13 AM



All times are GMT -4. The time now is 07:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page