Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2000, 08:32 PM
Posts: n/a
Got a new thorn in my MB. It seems after it gets warmed up and your driving it around, it will lose power and almost die (if you don't let off the gas, it will die). To get it running again, just turn the key off and turn it right back on! She'll run fine for 10 minutes and then you have to repeat the key trick.... Any thoughts? I am stumped!

Reply With Quote
Old 04-17-2000, 09:15 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Could be low voltage output from coil or low fuel output from fuel pump. More testing needed to find problem. Heat can cause all kinds of problems.
Reply With Quote
Old 04-17-2000, 11:35 PM
Posts: n/a
Hmmmm... Thanks Doc. Surely that new pump is not bad already, the coil however may be an issue. The PO had replaced the bosch coil with a generic USA autozone part. Obviously something was amiss to call for the replacement, also noticed tonite the plug wires are arcing a little on the #4 and #5 holes....
Reply With Quote
Old 04-17-2000, 11:47 PM
MikeTangas's Avatar
Senior Member
Join Date: Apr 2000
Location: So. Cal
Posts: 4,430
You might want to check the fuel filters as well. Might possibly be picking up trash and plugging the filter while the fuel is being pulled through. Once you shut down, the sediment could have time to settle, letting enough fuel to pass before plugging again.

Mike Tangas
73 280 SEL
Reply With Quote
Old 04-18-2000, 04:24 AM
Posts: n/a
Another good one to check. Thanks Mike!
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
280SE 4.5 power steering problem!!!! MercedesDude Tech Help 6 06-20-2004 06:02 PM
Cold starting problem on '72 3.5 280SE zambo Vintage Mercedes 19 03-09-2004 01:20 PM
w126 280SE decel dump valve problem kennysin Tech Help 1 01-24-2003 08:50 AM
Euro 280SE for sale Mark DiSilvestro Vintage Mercedes 0 01-23-2002 03:07 PM
Euro Headlight Wiring Problem.... riuscire7 Tech Help 3 04-20-2001 12:06 AM

All times are GMT -4. The time now is 12:21 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page