Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2003, 07:28 PM
Registered User
Join Date: Sep 2003
Location: far western burbs Chgo
Posts: 23
Question More S-class Woes Please Help!

My S420 Check Engine Light has gone on recently and simultaneously the engine idle has dropped to an all time low. Upon starting, the idle speed is less than 200 RPM. When it warms up, it is about 450 RPM. I can't keep the car running when I start it due to the low RPM. When it is running however, it is surprisingly smooth and the speed does not fluctuate.

I checked the spark plugs (Bosch Supers) which were fine, air cleaners, and I found no vacuum leaks. I checked the resistance across the white leads of the oxygen sensor, it was 2.7 Ohms. What could be wrong? Any assistance would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Old 09-06-2003, 07:32 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 18,745
There's good info in the archives. Start with this:

check engine light

95 S420
91 300SE
87 300SDL
83 300SD
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 12:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page