Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2000, 08:47 PM
Leon Hernandez
Posts: n/a
Hey gang, appreciate the last hand you gave on the vacuum pump it bit the dust. WHICH leads in to this saga (any 300SD's out there lemons???? )Well after the new vacuum pump is replaced it shifted smoother, less black smoke better pick up. After a 200 mile trip then it happened. It started to run with less power off and on then the engine would idle up fast and car was hard to stop, then it would shudder and barely stay idling. Then at a rest stop it would crank and feel like it wants to start but won't! Thought primary screen was clogged it had rust looking gunk yech! replaced it, still no good. What ya'll think bad diesel? Timing chain gone, this is a new one for me I am clueless and about ready to give up on MB. This is not a spare car that can wait around it on the go getting grand kids. APologize for this book, but thank you for your patience, expertise and help. LH Look forward to a hint, clue.....
Reply With Quote
Old 05-28-2000, 10:04 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
I have seen very few of these that were no good. My advise is to take it to a tech who is goooooood on Mercedes and has been in the buisness for a while. Then you will have a good base line to start from. Let them do a full service with valve adjustment and all.
Good luck

Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
Reply With Quote
Old 05-28-2000, 11:28 PM
Leon Hernandez
Posts: n/a
Thanks for the reply. I just had it serviced by a seasoned tech here in Houston named Benz by Blair. Last two years he's taken good care of the car. This happened within two weeks of having the valves adjusted and then of course the vacuum pmp. cratered. That's why a 2 year old newbie like me feels like I got a lemon? I'd like to be able to enjoy a MB rather than work on it constantly. Still have the climate center vent issue to deal with after this! thanks LH
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300SD Hard start after not used for a few days P.E.Haiges Diesel Discussion 3 10-17-2000 06:06 PM
84 300SD will stall when cold if I crank the wheel. John Winn Diesel Discussion 2 07-09-2000 10:28 AM
300e wont start on first crank... edict Tech Help 5 04-07-2000 12:01 AM
'80 300SD won't start thesportswriter Tech Help 1 03-09-2000 07:38 AM
300SD Electrical System Dead Robert W. Roe Tech Help 14 08-29-1999 05:31 PM

All times are GMT -4. The time now is 02:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page